Engelliler Haftası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Engelliler Haftası

18.05.2015 11:58

Hizan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV), Engelliler Haftası münasebetiyle gezi programı düzenlendi.

Hizan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV), Engelliler Haftası münasebetiyle gezi programı düzenlendi.

İlçedeki özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören ve daha önce hiç ilçe dışına çıkmayan 20 engelli öğrenci, aileleri ve öğretmenleriyle Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nı gezdi.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çoğu daha önce hiç ilçe dışına çıkmamış 20 engelli öğrenciyi Akdamar Adası'na geziye gönderdiklerini belirterek, engelli olmanın kişinin tercihi olmadığını söyledi.

Her insanın bir engelli adayı olduğuna dikkati çeken İnci, "Biz, her bireyin bir engelli adayı olduğunu düşünerek onları ve özel yaşantılarını daha iyi anlayabilmek için kendimizi onların yerine koyuyor ve onlara destek olmaya çalışıyoruz. Maddi ihtiyaçlarından daha ziyade insani açıdan ilgi ve desteğe ihtiyacı olan bu özel bireylerin her daim yanlarında yer alarak yalnız olmadıklarını onlara hissettirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliler Haftası - Son Dakika


Advertisement