Engellilerin Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Engellilerin Askerlik Heyecanı

Engellilerin Askerlik Heyecanı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, "Engelliler Haftası" dolayısıyla yapılan "temsili askerlik" uygulaması kapsamında 21 engelli askerlik heyecanı yaşadı.5.Kolordu Komutanlığı 105.Topçu Alayı'na geldi.

10.05.2013 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, "Engelliler Haftası" dolayısıyla yapılan "temsili askerlik" uygulaması kapsamında 21 engelli askerlik heyecanı yaşadı.

Engelliler, aileleriyle temsili askerlik için

5. Kolordu Komutanlığı 105. Topçu Alayı'na geldi. Askeri kıyafetlerle tören alanında yerlerini alan engelliler, temsili olarak eğitime katıldı.Temsili askerlik kapsamında esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimi verilen engelliler, tören alanında kurulan stantlardaki Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti. Törende konuşan 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların kutsal askerlik hizmetini bir gün süreyle icra etmesine imkan sağlamak için her yıl engelliler haftasında geleneksel olarak temsili askerlik uygulamasının yapıldığını söyledi.

Törene katılan askerlere temsili terhis belgelerinin verilmesinin ardından yaş kütüğüne isim çakılması ile tören sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engellilerin Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement