Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Çorum'da Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulamasında 35 engelli, askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

10.05.2013 19:50

Çorum'da Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulamasında 35 engelli, askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Gazi Caddesi'ndeki Garnizon Komutanlığına aileleriyle gelen 35 engelliye ilk olarak askeri elbiseleri verildi. Bir süre eğitim verilen engelliler için İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende sancağın tarihçesinin okunmasının ardından engelliler, askerlik yemini etti.

Törende konuşan Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Saraç, engelli vatandaşların askerlik hizmetini bir gün de olsa yapabilmelerinin büyük mutluluk verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bedensel ve zihinsel engelliler ile başka sebeplerden dolayı askerlik görevlerini yerine getirmeyenler için bir günlük temsili askerlik görevi tertip edildi. Bugün engelli vatandaşlarımızın da vatanları için her zaman fedakarlık yapmaya hazır olduklarının şahidi oluyoruz. Kısa da olsa şanlı Türk ordusunun birer neferi olarak onları aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz."

Konuşma sonrası Vali Vekili Osman Ebiloğlu, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından engellilere terhis belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi. Engelli askerlerin terhis belgelerini almalarının ardından sevinç yaşadığı törende, bazı aile fertlerinin duygulandığı gözlendi.

Engelliler, tören sonrası müzik eşliğinde oyun oynadı, aileleri ve komutanlarıyla fotoğraf çektirdi. Tören, kokteylle sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement