Engelsiz Türkiye Partisi'nde Genel Başkan Parmaksız Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Engelsiz Türkiye Partisi'nde Genel Başkan Parmaksız Güven Tazeledi

Engelsiz Türkiye Partisi\'nde Genel Başkan Parmaksız Güven Tazeledi

Geçtiğimiz yıl yüzde 60'ının engellilerden oluştuğu bir parti olarak Türkiye'de engellilerin haklarını siyasi arenada araması ve ülke genelinde siyasete yeni bir soluk olabilmek amacıyla resmen kurulan Engelsiz Türkiye Partisi, önceki gün...

29.03.2013 16:06

Geçtiğimiz yıl yüzde 60'ının engellilerden oluştuğu bir parti olarak Türkiye'de engellilerin haklarını siyasi arenada araması ve ülke genelinde siyasete yeni bir soluk olabilmek amacıyla resmen kurulan Engelsiz Türkiye Partisi, önceki gün Ankara'da ilk kurultayını gerçekleştirdi.

Ankara'da, Başkent Öğretmen Evi'nde gerçekleşen kurultaya, 43 ilde örgütlenen partinin il başkanları ve yöneticilerinin katıldı. Saat 11.00'de yapılan kurultayın ilk oturumunda yeterli çoğunluk sağlanamazken, 15.00'de yapılan oturum ise çoğunluk şartı aranmaksızın gerçekleştirildi. ETP'nin ilk olağan kurultayı, partinin en yaşlı üyesi olan Nesrin Özer açtı. Açılışın ardından yapılan seçimlerde divan başkanlığına Av. Adem Gölçük, yardımcılıklara da Aygül Mutlu, Saliha Sevinç Yılmaz, Abdurrahman Dünen ve sandık göreliliğine de Bayram Ateş getirildi. Genel Başkan Parmaksız'ın konuşmasından sonra gelir gider tablosu oylanarak ibra edilerek seçimlere geçildi.

Daha önceden aday olmak için kulis çalışmaları yaptığı belirtilen Edirne İl Başkanı Hayri İdin adaylıktan çekildiğini açıkladı. ETP'nin genel başkan adaylarından kurucu üye İrfan Gönenç, Selçuk Tanrıkulu'nun desteğiyle genel başkanlığa aday oldu. Ancak partinin tüzüğü gereği delegenin yüzde 15 desteğini alamayınca adaylıktan çekilmek zorunda kaldı. Kurultay'da tek aday olarak giren Kurucu Genel Başkan Muharrem Parmaksız, hazırladığı yeni liste ile oyların tamamını alarak güven tazeledi.

"TÜRK SİYASETİNE ÖRNEK OLARAK ÜLKE YÖNETİMİNE TALİBİZ"

Yapılan seçimlerin ardından kurucu genel başkanken, seçilmiş genel başkan olarak kürsüye tekrar gelen Muharrem Parmaksız, kurultay üyelerine yönelik teşekkür etti. Önceki dönemde çalıştığı arkadaşlarına ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen partililere teşekkür eden Parmaksız, genel başkanlık koltuğundan güç almayacağı ve daha çok gerçekleştirecekleri çalışmalarla Türk siyasetine güç katmayı arzuladıklarını söyledi. Siyasette kirlenmeyeceklerinin altını çizen Parmaksız, "Türkiye nüfusunun yaklaşık 9 milyonu engellilerden oluşuyor. Mantar gibi kurulan baz istasyonları sayesinde 12 milyonu bulduk. Dünyadaki birçok ülkenin nüfusunu geride bırakan bu sayı, maalesef, Türkiye'de görmezden gelinen insanların önemli bir kısmını simgeliyor. Hayatın her alanında ayrımcılıkla karşılaşan, erişim, ulaşım, eğitim gibi sorunlarla mücadele etmek zorunda kalan, istihdamdan sağlık alanına kadar var olabilmek için akıl almaz bir uğraş veren, hukuken var olan hakları fiilen yok sayılan engelliler kendilerini ve sorunlarını görünür kılabilmek için Engelsiz Türkiye Partisini kurduk. Bizim siyaset dilimiz kavga dili olamaz. Günümüz siyasetçileri gibi kimin sesi yüksek çıkıyorsa günün galibi o olmuş biz bunu yaşamayacak ve yaşatmayacağız. Bizler diğer siyasi parti liderlerinle ikindi çayı içip Türk siyasetine örnek olmak için geldik. Yanlış yapılanı nasıl eleştiriyorsak, doğru yapanı da alkışlayıp yanında olup destek olacağız. Masa başında çözümden yana olacağız ama vatan sevgimize, bayrak sevgimize, ata sevgisine bağlı kalarak, ülke yönetimine adayız. Biz bu ülkeyi Ankara'dan yönetmeye adayız. Bizim olmadığımız TBMM meclisinde çıkan yasalar bizden yana olamaz. Biz orada olacağız. Bizimle ilgili yasa maddelerinde söz sahibi olacağız" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelsiz Türkiye Partisi'nde Genel Başkan Parmaksız Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement