Erdemli'de 1. İstihdam Zirvesi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de 1. İstihdam Zirvesi Düzenlendi

Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksekokulu ile Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, 1. İstihdam Zirvesi düzenledi.

24.04.2014 09:26  Güncelleme: 09:21

Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından "1. İstihdam Zirvesi" düzenlendi.

Erdemli Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Erdem Daşçı, Erdemli MYO binasında gerçekleştirilen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, istihdam zirvesi programının gelecek yıllarda da devam ettirileceğini söyledi.

Yeterli insan kaynağını üretecek en önemli kurumun mesleki eğitim okulları olduğunu  belirten Daşçı, "Bu okulları dört duvar arasından artık çıkartmak gerekir" dedi.

Daşçı, mesleki eğitimin istenilen noktaya gelmesi için herkese görev düştüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ülkenin hangi alanda insan kaynağına ihtiyacı olduğu belirlenmeli, bölümler arası planlama yapılmalı ve uygulanması gereken eğitim nedir, bu eğitim modülü belirlenirken ilgili sektörlerin talepleri nedir denilmeli.  Artık nutukların zamanı geçmiştir, mesleki eğitimin tamamı sil baştan amaliyattan geçirilmeli. Toplumun sektörel alan ihtiyaçları buna göre belirlenmeli. Sektör ve eğitimcilerin bir araya gelmeleri sağlanıp uygun eğitim modülleri geliştirilmeli ve uygulamalı eğitimle desteklenmeli. Tüm bunlardan sonra okullardan mezun olan gençler iş bulma, özel sektör de eleman bulma  umudunda sıkıntı yaşamasın."

İşe Yerleştirme ve Danışmanlık Şefi Serkan Özada'nın yönettiği panelde daha sonra Mersin Oteli Genel Müdürü Fethi Kavunoğlu "Deneyim kazanma", MİGROS İnsan Kaynakları Adana Bölge Müdürü Koray Özdemir, "Etkili CV hazırlama", Trakya Cam Mersin İnsan Kaynakları Sorumlusu Duygu Eser Mağal  ise "İş arayan profili" konularında sunum yaptı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de 1. İstihdam Zirvesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement