Erzincan'da Elma Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Erzincan'da Elma Hasadı Başladı

Erzincan'da elma hasadı başladı.

28.09.2012 20:20

Erzincan'da elma hasadı başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce bazı firmalarla işbirliği içerisinde merkeze bağlı Çağlayan beldesinde "Elma Entegre Mücadele Bahçe Günü" düzenlendi.

Programda, entegre elma yetiştiriciliği yapan 23 çiftçiye sertifika verildi. Elma bahçesinde ilk hasat, Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Bahçe gününde konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, "Dünyada insanlar güvenilir gıda arıyor. Bu vesileyle de tarımsal ürünlerin girdilerini kontrol etmek üzere daha güzel bir beslenme ortamı kendilerine sağlamak istiyorlar. Bu amaçla da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz güzel bir çalışma yapmış. 2001 yılından bu yana uygulanan Entegre Araştırma Mücadele ve Uygulama Eğitim Projesi'nin bugün sonuçlarını görüyoruz" diye konuştu.

Türköz, "Erzincan elma meyve yetiştiriciliği konusunda 4. sıradadır. Bizim bu durumu yaygınlaştırmamız lazım. Çünkü insanlar artık böyle sağlıklı ürünler arıyor. Bu tarım ürünlerini üretirsek kazancımız da artacaktır. O yüzden bu çalışmalara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Valilik olarak destek vereceğiz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ ise güvenli gıdanın önemine dikkati çekerek, "Ülkemizde son yıllarda özellikle gıda üretme konusunda büyük mesafeler kat edilmiştir" dedi.

Organik tarım, iyi tarım uygulamaları ve entegre tarım uygulamaları yapıldığını ifade eden Karadağ, iyi tarım uygulamalarında ve güvenli gıda üretiminde büyük mesafe alındığını vurguladı.

Karadağ, entegre elma yetiştiriciliğinin Erzincan'da sanayi meyveciliğinin önünü açtığını söyledi.

Erzincan'da üretilen elmaların, bir gıda firması tarafından konsantreye dönüştürüldüğü, ardından da başka bir firma tarafından bebek maması olarak farklı ülkelere gönderildiği kaydedildi.

Muhabir: Barış Yalçınkaya

Yayıncı: Ahmet Ekici - ERZİNCAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzincan'da Elma Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement