Erzincan'da Elma Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Erzincan'da Elma Hasadı Başladı

Erzincan\'da Elma Hasadı Başladı

Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ beldesinde, "Elma Entegre Üretim Bahçe Günü ve Hasat Bayramı Töreni" düzenlendi

27.09.2013 18:17

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ beldesinde "Elma Entegre Üretim Bahçe Günü ve Hasat Bayramı Töreni" düzenlendi.

Üzümlü Kaymakamı Emre Nebioğlu, Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Bayırbağ Belediyesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Erzincan'ın, sebze ve meyve başta olmak üzere bölge illere ürün gönderen bir il haline geldiğini söyledi.

Üzümlü ve beldelerinin, Erzincan için umut vaat ettiğini dile getiren Nebioğlu, "İlimizde ve ülkemizde yapılan entegreler ve bunun dışında organik tarım ile iyi uygulamalar, çok önemlidir. Üzerinde durulması gereken konulardır" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ekrem Karadağ ise ülkede iyi tarım uygulamaları ve organik gıda üretiminin yanı sıra son zamanlarda "entegre mücadele" denilen üretim modelinin kendini gösterdiğini belirterek, "İyi tarım uygulamaları ve organik tarım uygulamalarını bir kenara bırakarak, entegre mücadele projesinin üzerinde duruyoruz. Kimyasalları en az kullanarak, en iyi ve en kaliteli ürünü üretmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Karadağ, şunları kaydetti:

"Entegre mücadele, çevreyi kirletmeden, insan sağlığını koruyarak, güvenilir ve sağlıklı gıda için hayata geçirilmiştir. Bu projede, Erzincan'da 22 çiftçimiz üretim yapıyor. 4 farklı bölgede erken uyarı istasyonumuz bulunuyor. Bu istasyonlardan aldığımız bilgiler, belgeler doğrultusunda üreticilerimiz uyarılarak, ilaçlama ve çeşitli uygulamaları ne zaman yapacağı konularında yönlendiriyoruz."

Törenin ardından, entegre elma yetiştiriciliği yapan çiftçilere sertifika verildi. Naim Kırtıl'a ait entegre elma bahçesine geçen Nebioğlu, Karadağ ve Bayırbağ Belediye Başkanı Mehmet Çolak ile davetliler, yörede bu sezonki ilk elma hasadını gerçekleştirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ziraat mühendislerinin kontrolüyle belirlenen oranlarda ilaçlama ve gübreleme yapılan entegre elma bahçelerinden hasat edilen ürünlerin, püre haline getirilerek bebek maması yapılmak üzere İspanya'ya gönderileceği belirtildi. - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzincan'da Elma Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement