Eskişehir'de bir grup üniversite öğrenci, yeni Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yasa Taslağı ile ODTÜ'deki polis müdahalesini protesto etti.
Hoşnudiye Mahallesi Doktorlar Caddesi'nde toplanan öğrencilere, KESK'e bağlı Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.
İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na yürüyen grup adına konuşan Çağla Safyürek, YÖK'ün kapatılmasını istediklerini belirterek, "Bilimsel özgürlük, kurumsal özgürlük, kamusal finansman, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik yönetim, insan, toplum ve doğa yararına üniversite taleplerimizle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.
Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
Muhabir: Fatih Doğan
Yayıncı: Deniz Açık - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Eskişehir'de Öğrenci Protestosu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.