Evde Eğitim Alan Engellinin Karne Sevinci - Son Dakika
Yerel

Evde Eğitim Alan Engellinin Karne Sevinci

Evde Eğitim Alan Engellinin Karne Sevinci

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Baharözü köyünde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın evde eğitim hizmetinden yararlanan bedensel engelli Mustafa Furkan Şalağ (9), karnesini İlçe Kaymakamı Ali Altınkaynak'ın elinden aldı Anne Şalağ : "Kaymakamımız bize ve Furkan'a süpriz yaptı.

13.06.2014 15:47

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Baharözü köyünde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın evde eğitim hizmetinden yararlanan bedensel engelli Mustafa Furkan Şalağ (9), karnesini İlçe Kaymakamı Ali Altınkaynak'ın elinden aldı.

Köye giden Altınkaynak, doğuştan belden aşağısı tutmadığı için evde eğitim gören Mustafa Furkan Şalağ'ın karne sevincine ortak oldu. Kaymakam Altınkaynak, Furkan'a karnesini verirken, anne Sultan Şalağ gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaymakam Altınkaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Furkan'ın cıvıl cıvıl, neşeli bir çocuk olduğunu belirterek, "Furkan'ın kalabalık ortamlarda bulunması sağlığı açısından sıkıntı oluşturduğu için kendisine evinde eğitim verilmeye başlandı. Furkan, 4 .sınıfa geçti. Kaymakamlık olarak Furkan'a her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Bundan dolayı öncelikle, Furkan'a eğitim konusunda destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kanca ve Baharözü İlk ve Ortaokulu idarecileri ve öğretmenine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Furkan'ın annesi Sultan Şalağ (47) da oğlunun yüzde 95 engelinin bulunduğunu ve onu 2 yıl boyunca Baharözü İlkokulu'na kucağında götürdüğünü dile getirerek, "Rahatsızlığı ve toplu ortamlarda enfeksiyon riski nedeniyle 3. sınıftan itibaren evde eğitim alması gerektiği yönünde sağlık raporu verildi. Furkan'ın eğitimini evde alması için Kaymakamlığa başvurduk. Kaymakamımızın destekleriyle Baharözü İlkokulu Müdür Yardımcısı Halil Kızıldağ, Furkan'a evde eğitim vermeye başladı" dedi.

Oğlunun çok duygusal olduğunu belirten anne Şalağ, Kaymakam Altınkaynak'ın bugün evlerine geleceğinden haberinin olmadığını belirterek, "Kaymakamımız bize ve Furkan'a süpriz yaptı. Furkan'ın karnesini evde vermesi bizleri çok mutlu etti" ifadesini kullandı.

Şalağ, İlçe Kaymakamı Altınkaynak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kanca, Baharözü İlkokulu Müdürü Ercan Arzuman ve Furkan'a ders veren Müdür Yardımcısı Halil Kızıldağ'a teşekkür etti.

Mustafa Furkan Şalağ da okumayı çok sevdiğini belirterek, doktor olmak istediğini söyledi.

Öğretmeni Halil Kızıldağ ise Furkan'ın gittikçe derslerine daha çok adapte olduğunu dile getirdi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Evde Eğitim Alan Engellinin Karne Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement