Êzidîler Artık Çadırkentte! - Son Dakika
Yerel

Êzidîler Artık Çadırkentte!

Êzidîler Artık Çadırkentte!

IŞİD çetelerinin Şengal'de yaptığı soykırımdan kaçarak Batmana gelen ve halk evlerine yerleştirilen Êzidîler, çadır kente yerleştirmeye başladı.

24.09.2014 12:40

9 Ağustos tarihinde kente gelen Êzidî yurttaşlar, bugüne kadar belediyeye bağlı halkevlerine yerleştirilmişti.

Taşınma işleminin başladığı Edip Solmaz Halk Evi'ndeki çalışmaları Belediye Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yerinde inceleyen Eş Başkan Gülistan Akel, Batman halkı tarafından gösterilen duyarlığın değerli olduğunu, ama önemli olanın Êzidî yurttaşların çadır kente yerleşmesinden sonra halkın bu duyarlığını sürdürmesi olduğunu dile getirdi.

Akel, "Bugünden itibaren dört halkevini de boşaltıp bin 500 kişinin birlikte yaşayacağı aynı zamanda bir Êzidî köyü olan Qorix köyünde oluşturduğumuz çadır kentimiz faaliyete geçiyor. Hem bizim açımızdan hem de misafirlerimiz açısından zorlu bir süreç bu. Biz halkımızın gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkür etmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte özelikle çadır kent ve diğer noktalarda misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayabileceğimiz, desteklerimizi sunabileceğimiz koşulların oluşabilmesi için halkımızdan desteklerini sürdürmesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Êzidîler Artık Çadırkentte! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement