Fide Dikimi İçin Son Günler - Son Dakika
Yerel

Fide Dikimi İçin Son Günler

Fide Dikimi İçin Son Günler

Bitlis’in Ahlat ilçesinde fide satışı yapan esnaflar satışlardan dolayı memnuniyetleri dile getirirken, vatandaşlara ise fide dikimi için son günlerin olduğunu hatırlattılar.

11.06.2015 16:22

Bitlis'in Ahlat ilçesinde fide satışı yapan esnaflar satışlardan dolayı memnuniyetleri dile getirirken, vatandaşlara ise fide dikimi için son günlerin olduğunu hatırlattılar.

Ahlat'ta domates, biber, patlıcan ve salatalık gibi sebze fideleri en çok satılan fideler arasında yer aldı. Yukarı çarşıda satışa çıkan fidelere en büyük ilgiyi çiftçiler, köylüler ve şehirde müstakil evi olan vatandaşlar gösteriyor. İlçede fide satışlarının iyi olduğunu belirten aktar Mustafa Ayazer, genelde Nisan ve Mayıs ayında fide dikimini önerdiklerini fakat halen daha fide alan vatandaşların olduğunu söyledi. Ayazer, ilçede az da olsa bu mevsimde fide satışlarının olduğunu ifade ederek, Haziran ayında dikilen fidelerin istenilen kalitede verim vermeyebileceğini de vurguluyor. Vatandaşlar ise fide dikimi için son günlerin olduğunu ifade ederek, en çok domates, biber ve salatalık ektiklerini belirtiyor. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fide Dikimi İçin Son Günler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement