Fındık büyüklüğünde yağan dolu fındığa zarar verdi - Son Dakika
Yerel

Fındık büyüklüğünde yağan dolu fındığa zarar verdi

Giresun'un yüksek kesimlerinde yaşanan fındık büyüklüğündeki dolu yağışı, fındıkta hasara yol açtı. Üreticiler, dolu yağışının ardından fındık bahçelerinde inceleme yaparken, Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin ise dolunun özellikle Tirebolu, Görele, Çanakçı ve Eynesil ilçelerinin yüksek kesimlerinde fındık ve meyve ağaçlarına zarar verdiğini belirtti. Dolu yağışının net olarak tespiti önümüzdeki günlerde yapılacak.

08.05.2023 19:20  Güncelleme: 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fındık büyüklüğünde yağan dolu fındığa zarar verdi

GİRESUN - Giresun'un yüksek kesimlerinde dün akşam saatlerinde 20 dakikayı bulan fındık büyüklüğündeki dolu yağışının fındıkta hasara yol açtığı ifade edildi.

Giresun'un doğu tarafındaki ilçelerin yüksek kesimlerinde dün akşam saatlerinde 20 dakika kadar fındık büyüklüğünde dolu yağışı yaşandı. Yaşanan dolu yağışının ardından fındık bahçelerinde inceleme yapan üreticiler doğmakta olan fındığın ve yapraklarının yerlere döküldüğünü cep telefonu ile görüntüledi.

Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin ise yaptığı açıklamada, "Giresun'un özellikle doğu tarafındaki Tirebolu, Görele, Çanakçı, Eynesil ilçelerinin yüksek kesimlerinde 20 dakika kadar yağan fındık büyüklüğünde dolu fındığa ve meyve ağaçlarına zarar verdi. Şu anda bir tespit yapılmadı ama üreticilerimizden gelen ihbarlara göre dolu yağışının yaşandığı yüksek kesimlerde fındık ciddi anlamda zarar gördüğü görülüyor. Önümüzdeki günlerde dolu yağışının net olarak tespiti yapılacaktır" dedi.

Fındık büyüklüğünde yağan dolu fındığa zarar verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fındık büyüklüğünde yağan dolu fındığa zarar verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement