Futbol Yıldızları Kars'ta Yetişiyor - Son Dakika
Yerel

Futbol Yıldızları Kars'ta Yetişiyor

Futbol Yıldızları Kars\'ta Yetişiyor

TFF'nin Ülker sponsorluğuyla yürüttüğü 'Yıldız Futbolcu' Eğitimi Kars'ta Şentürk Bilgir, hocayla hayat buluyor.

28.04.2014 09:18  Güncelleme: 09:12

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin Ülker sponsorluğuyla yürüttüğü 'Yıldız Futbolcu' Eğitimi Kars'ta Şentürk Bilgir, hocayla hayat buluyor.

TFF, Türkiye'nin 81 ilinde hayata geçirdiği projeyle futbola yatkın, becerikli ve başarılı sporcular tespit edilecek ve yapılacak seçmelerin ardından milli kamplara alınarak yetiştirilecek.

Projenin Kars ayağında da 9-12 yaşarası çocuklar birer yıldız olabilmek için eğitimlere katılıyor ve hünerlerini sergiliyorlar. Kars Atatürk stadında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren TFF Yıldız Futbolcu Eğitim Merkezi Kars Antrenörü Şentürk Bilgir, geleceğinin yıldızlarını Kars'ta yetiştirdiklerini söyledi.

Bilgir, "Yıldız Futbolcu Eğitiminin Kars'taki çalışmaları devam ediyor. TFF'nin Ülker sponsorluğuyla birlikte yürüttüğü projeyle Türkiye genelinde yıldız futbolcu arayışı sürüyor. Bizde Kars'ta bu çalışmaları devam ettiriyoruz. İnşallah diğer illerde olduğu gibi bizde Kars'ta yıldız veya yıldıza yakın futbolcu tespit etmiş oluruz" dedi.

9-12 yaş gruplarından bu tespitleri yapacağız diyen Şentürk Bilgir, "Seçmeler ise TFF'nin bize bildireceği tarihte her hangi bir ildi şenlik düzeyinde olacak. Bu da muhtemelen Mayıs ayının son haftasında olabilir. Bu konuda bize bilgi verilecek ve bizlerde ona göre hareket edeceğiz. Çalışmalarımızda genelde iyi gidiyor ve çocuklarımız yoğun bir katılım gösteriyor. Tabi çocuklarımızın bu yaş grubunda dershaneleri, okulları ve kursları da var. Bunlar biraz etkili oluyor ama sonuç itibariyle yinede şu an 40 kişiyle çalışıyoruz" dedi.

Kars'ta geçmişte çok önemli sporcular yetiştiğine dikkat çeken Şentürk Bilgir, çalışmaların aralıksız devam ettiğini, Kars'tan yıldız sporcular çıkaracaklarını kaydetti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Futbol Yıldızları Kars'ta Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement