Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) iş birliğiyle düzenlenen eğitim programı sona erdi.

02.10.2018 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) iş birliğiyle düzenlenen eğitim programı sona erdi.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, kent sanayisinin kapasitesini geliştirmek için başlatılan eğitim seferberliği kapsamında Türk ve Suriyeli iş dünyasına yönelik eğitim programı bitti.

Yeni yapılandırmalar için firmalara fırsatlar oluşturma, farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla planlanan eğitimler yoğun katılımlarla gerçekleştirildi.

Başta dış ticaret, istihbarat, yalın üretim, kalite yönetim sistemleri, devlet teşvikleri, markalaşma gibi 14 ana başlıkta GSO Mesleki Eğitim Merkezi'nde (GSO-MEM) düzenlenen eğitimlerde interaktif uygulamalara daha fazla ağırlık verildi.

Alanında uzman kurum ve kuruluş temsilcileri ile yine bireysel anlamda büyük başarılara imza atmış uzman isimlerin katıldığı bilgilendirme çalışmalarına yaklaşık 550 kişi katıldı.

GTB'den eğitime destek

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle, 444 öğrenciye okul kıyafeti dağıtımı yapıldı.

GTB'den yapılan açıklamaya göre, Ticaret Borsası Ortaokulu'ndaki öğrencilerin, yeni eğitim-öğretim sezonunda ihtiyaç duyabilecekleri okul kıyafetlerini içeren paketler, öğretmenleri aracılığıyla dağıtıldı.

GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Alagöz, öğrencilerinin ihtiyaçları doğrultusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında her yıl eğitim-öğretim sezonunun başında TOBB'un katkılarıyla okul kıyafeti desteği sağladıklarını anımsatarak, bu sene de 444 öğrenciye yardım ettiklerini kaydetti.

İmkanları ölçüsünde eğitime destek faaliyetlerini yıl içerisinde de devam ettireceklerine dikkat çeken Alagöz, "Bizim, geleceğimizin teminatı öğrencilerimizden tek isteğimiz, derslerine çok iyi çalışmaları ve topluma yararlı birer bireyler olarak kendilerini yetiştirmeleri." ifadelerini kullandı.

Eylül ihracatı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, eylül ayında kentten 607 milyon 279 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yıldırım, Gaziantep'in, 2018 yılının ocak-eylül döneminde gerçekleşen 5 milyar 26 milyon 44 bin dolarlık ihracatla en çok ihracat yapan 10 kent sıralamasında 6. sıradaki yerini koruduğunu kaydetti.

Gaziantep'in ihracat hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini ve 2018 yılı için belirlenen hedeflere ulaşacağını belirten Yıldırım, ihracattaki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gaziantep'in eylül ayı ihracatını 2017 yılının aynı dönemine göre yüzde 16,1 oranında, yılın ilk 9 ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,8 arttırdığına dikkat çeken Yıldırım, "Ülke olarak yaşadığımız sıkıntılı dönemi atlatmanın yolu ihracattan geçiyor. İhracatımız artarken, ithalatımızı da kontrol altına almalıyız. Özel sektörümüzün gayretleri sonucunda ihracatta ulaştığımız rakamlar ve seviye sevindiricidir. Kentimiz Gaziantep yılın 9 ayında 5 milyar doların üzerinde yaptığı ihracatla bir ihracat kenti olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement