Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Şehitkamil Belediyesi ve Bülbülzade Vakfı işbirliğiyle düzenlenen, "O'na Yolculuk" programı ilgi gördü.

18.03.2013 18:00

Şehitkamil Belediyesi ve Bülbülzade Vakfı işbirliğiyle düzenlenen, "O'na Yolculuk" programı ilgi gördü.

Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) düzenlenen programa, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir ile meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan programda, ilahi ve şiirler okundu.

Programda daha sonra İlahiyatçı Yazar Doç. Dr. Mustafa Karataş, Hz. Muhammed'in hayatından kesitler anlattı.

Yaklaşık iki saat süren program sonunda Karataş'a çiçek veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, amaçlarının vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.

Vatandaşlar da duydukları memnuniyeti dile getirerek, programı düzenleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Bülbülzade Vakfı yetkililerine teşekkür ettiler.

-Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü

Gaziantep'te, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Polis" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenleneceği bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 27 Mart Çarşamba günü sona erecek başvuruların Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'ne yapıldığı belirtildi.

Yarışmaya ilköğretim, lise ve dengi okullardan öğrencilerin katılabildiği ifade edilen açıklamada, yarışma sonucunun 1 Nisan Pazartesi günü açıklanacağı, dereceye girenlere ödül verileceği kaydedildi.

-Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı

Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıda, daha güvenli ve huzurlu bir kent için neler yapılabileceği görüşüldü.

Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, huzurlu kent oluşumunun sadece emniyetin çalışmalarıyla mümkün olmayacağını, başta Gaziantep'te yaşayan vatandaşların desteği, kurum ve kuruluşların katkıları ile mümkün olabileceğini belirtti. Kurban, toplantının faydalı olduğunu, alınan kararların uygulamasını takip edeceklerini bildirdi.

-"Doğru Beslenme ve Hastalıktan Korunma" konferansı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü ile Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı işbirliğiyle personele yönelik "Doğru Beslenme ve Hastalıktan Korunma" konulu konferans verildi.

Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Eyyüp Yılmaz'ın verdiği konferansta, dengeli ve doğru beslenmenin önemine vurgu yapıldı. Yılmaz, sağlıklı ve uzun yaşamak için tuz, şeker ve unu tüketmemek gerektiğini söyledi, yemek yerken su içilmemesi önerilerinde bulundu.

-"Yaşlılara Saygı Haftası"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleriyle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yaşlılara Saygı Haftası" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Güzelbey, geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkının olmadığını bildirdi.

Yaşlıların, dünün gençleri, bugünün yaşlıları olarak değerli insanlar olduğunu belirten Güzelbey, şunları aktardı:

"Onlara hassasiyetle yaklaşmalı, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamalıyız. Hayatın çok özel bir döneminde olan yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir, bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir."

Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları olduğuna dikkati çeken Güzelbey, şunları kaydetti:

"Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkanlar ölçüsünde devletimiz tarafından verilmektedir. Yaşlılığı kabullenmek hem erdem hem de olgunluk anlamına gelir. Yaşlılar, toplumda giderek artan nüfuslarıyla gündemin ilk sırasında yer almaktadırlar. Bizim de onlara karşı sevgi ve saygımızı göstermemiz gerekiyor."

Program sonrası yaşlılar, Başkan Güzelbey'e kendi yaptıkları bakır el işlemeli bir ibrik hediye etti.

Muhabir: Orhan Çiçek - Kaan Bozdoğan - Yusuf Atlıhan

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement