Gemerek'te Arazi Toplulaştırma Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gemerek'te Arazi Toplulaştırma Projesi Tanıtıldı

Gemerek\'te Arazi Toplulaştırma Projesi Tanıtıldı

Gemerek Halk Eğitim Müdürlüğü'nde, Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen tanıtım amaçlı toplantıya Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey ve Gemerek İlçe Tarım Müdürü Aytaç İlhan'ın yanı sıra çok sayıda muhtar katıldı."Arazi"...

11.03.2013 13:48

Gemerek Halk Eğitim Müdürlüğü'nde, Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen tanıtım amaçlı toplantıya Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey ve Gemerek İlçe Tarım Müdürü Aytaç İlhan'ın yanı sıra çok sayıda muhtar katıldı.

"Arazi Toplulaştırma ve Tarla içi Geliştirme Hizmetleri" kapsamında yapılan proje, Ziraat Yüksek Mühendisi Osman Nuri Bulut ve Harita Mühendisi Sedat Kurugöllü'nün sunumuyla tanıtıldı.

Tarımsal üretimi, artırmak amacıyla dağınık, düzensiz, parçalı arazilerin sulama ve modern tarım yapılır hale getirmek için teknik, sosyal ve hukuki esaslar dikkate alınarak yapılan arazilerin bir araya getirilmesini sağlayacak projenin, ilçemizde uygulanması halinde çiftçilerimizi tarım alanında her açıdan rahatlatması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gemerek İlçe Tarım Müdürü Aytaç İlhan; "İlçemizde arazi toplulaştırma projesi sayesinde çiftçilerimiz ekonomik açıdan daha karlı olacaklardır. 3 yıl süreceği tahmin edilen proje ilçemizde uygulandığı takdirde verimlilik artacak ve çiftçimiz rahatlayacaktır. Katılım ve desteklerinden dolayı öncelikle Sayın Kaymakamımız Yusuf Özbey'e, Muhtarlarımıza, değerli misafirlerimiz Ziraat Yüksek Mühendisi Osman Nuri Bulut ve Harita Mühendisi Sedat Kurugöllü'ye çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gemerek'te Arazi Toplulaştırma Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement