Gencek Beldesi'ndeki Gölek Çevresi Kirlilikten Kurtarıldı - Son Dakika
Yerel

Gencek Beldesi'ndeki Gölek Çevresi Kirlilikten Kurtarıldı

Gencek Beldesi\'ndeki Gölek Çevresi Kirlilikten Kurtarıldı

Konya'nın Derebucak ilçesine bağlı Gencek beldesinde bulunan göletin çevresi, yürütülen çalışmaların ardından kirlilikten kurtarıldı.

21.11.2012 13:02

Konya'nın Derebucak ilçesine bağlı Gencek beldesinde bulunan göletin çevresi, yürütülen çalışmaların ardından kirlilikten kurtarıldı.

Eski dönemde evsel atıkların dökülerek çöplük haline getirildiği gölet çevresi Belediye Başkanı Yusuf Uyar tarafından yürütülen çalışmaların ardından kirlilikten kurtarıldı. Belediye Başkanı Yusuf Uyar, yaptıkları çalışmalarla gölet ve çevresini kirlenmekten kurtardıklarını belirterek, "Eskiden göletimizin tepesine çöp dökülüyordu. Şimdi artık o günler geride kaldı" dedi. Göreve geldikten sonra yerleşim biriminin evsel atıklarının döküleceği yeni bir çöp toplama merkezi oluşturmak için kolları sıvadıklarını aktaran Başkan Uyar, "Kasaba dışında bir araziyi yeni çöp toplama merkezi haline getirdik. Ardından gölet çevresindeki çöpleri bu yeni alana taşıdık. Doğal güzelliğiyle çevresini büyüleyen ve etrafında balık avlanabilen, piknik alanı olarak kullanılabilen göletimizin çevresi tertemiz kaldı. Şimdi beldemizin evsel atıklarını da bu yeni alana dökmeye başladık" diye konuştu. Uyar, beldede çöp toplama hizmetlerine de çeki düzen getirdiklerini belirterek, "İlk etapta Belediyemiz bünyesine bir çöp kamyonu kazandırdık. Daha önceden bir kamyon, kamyonda bir şoför, ardından bir kepçe, kepçede bir şoför ve 2-3 tane işçi daha. Çöp toplama hizmetleri bu şekilde yürüyormuş. Beldemize bir çöp kamyonu kazandırmamızla birlikte bayağı bir kar ve tasarrufa geçtik. Çöp hizmetinde kullanılan kamyon ve kepçeyi devre dışı bıraktık. Asli işlerinde kullanmaya başladık. Artık çöp kamyonuyla birlikte en fazla 2-3 personelle beldemiz merkezini daha temiz, pırıl pırıl bir hale getirdik. İhtiyaç oldukça, konteynerler doldukça, çöplerimiz günlük, üç günde bir ya da haftalık olarak toplanıp toplama merkezine boşaltılıyor. Çöp hizmetleri ile ilgili herhangi bir sıkıntımız artık kalmadı" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gencek Beldesi'ndeki Gölek Çevresi Kirlilikten Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement