Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, dün akşam saatlerinde toplanıp gösteri yapmak isteyen Gezi Parkı eylemcilerine, Toplantı ve Gösteri Kanunu'nu hatırlatan Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, izin verilen yerler ve saatler dışında yapılacak eylemlere izin verilmeyeceğini bildirdi. Uyarılar üzerine eylemciler, alandan ayrıldı.
İlçede özel bir bankanın önünde toplanmak isteyen vatandaşlara 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Kanunu'nu hatırlatan Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, bundan sonra izin verilen yerler ve saatler dışında yapılacak eylemlere izin verilmeyeceğini bildirdi. Gezi Parkı eylemcilerinin her akşam saat 21.00'de toplandıkları alanın etrafını polis ekipleri ile güvenlik çemberine alan Emniyet Müdürü Koçak, eylemcilere uyarılarda bulundu. Gösteri yapmak isteyen vatandaşların itiraz etmeleri üzerine Koçak, yasal olmayan gösteri ve yürüyüşün cezasının 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olduğunu hatırlatması üzerine, Gezi Parkı eylemcileri dağıldı.
Bir süre daha özel bir bankanın önünde bekleyen çok sayıda polis ekibi, eylemcilerin yeniden gelmemesi üzerine alandan ayrıldı. - ZONGULDAK
Son Dakika › Yerel › 'Gezi Parkı' Eylemcileri Uyarı Üzerine Dağıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.