Eskişehir'de Gezi Parkı olaylarıyla başlayan eylemlere destek veren gruba, polis müdahale etti.
Akşam saatlerinde Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nde toplanan grup, pankart ve dövizlerle slogan atarak kent içinde yürüyüp tekrar Üniversite Caddesi'ne geldi.
Kalabalık nedeniyle caddenin bir kısmının çift taraflı trafiğe kapanması üzerine polis, gruptan yolu açmasını istedi.
Eylemcilerin protestolarına devam etmesi ve polise yönelik çeşitli sloganlar atması üzerine TOMA ile gruba müdahale edildi.
Olaylar sırasında bazı işyerlerinin camları kırıldı, trafik lambaları hasar gördü.
Ara sokaklara kaçan eylemcilerle çevik kuvvet ekiplerinin kovalamacası sabaha kadar sürdü. Olaylarda bazı göstericiler gözaltına alındı.
Öte yandan kovalamaca sırasında Üniversite Caddesi'nde bir otomobil, park halindeki başka bir otomobile çarptı. Araçlar çekici yardımıyla bulundukları yerden çekildi.
Polisin, Üniversite Caddesi'ndeki bekleyişi sürüyor. - Eskişehir
Son Dakika › Yerel › Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.