Giresun'da 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Giresun'da 1 Mayıs Kutlamaları

Giresun\'da 1 Mayıs Kutlamaları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Giresun'da sendika ve siyasi partilerin katılımıyla kutlanırken, Giresun oyun havası oynayan ve halay çeken işçiler 1 Mayıs'ın coşkusunu doyasıya yaşadı.

01.05.2013 14:17

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Giresun'da sendika ve siyasi partilerin katılımıyla kutlanırken, Giresun oyun havası oynayan ve halay çeken işçiler 1 Mayıs'ın coşkusunu doyasıya yaşadı.

Debboy ve Belediye Meydanında başlayan ve Topal Osman Ağa Meydanı'nda sona eren yürüyüşe, Türk İş, Kesk, Belediye İş Sendikası, CHP Giresun İl Örgütü, EMEP, Halkevleri Giresun Şubesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çocuklarıyla birlikte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün coşkusunu yaşayan Giresunlular slogan atarak yürüdü. Polis, herhangi bir taşkınlık olmaması için yoğun güvenlik önlemi aldı. Kutlama alanına girişlerde sıkı aramalar yapıldı.

Türk-İş İl Temsilcisi Hüseyin Özdem, tüm dünyada 1 Mayıs'ta emekçilerin, emeğinin uğradığı haksızlıklara karşı sesini yükselttiği gün olduğunu söyleyerek, "Toplumsal barış ve huzurun sağlanması demokratikleşme ile mümkündür. Özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için çaba gösterilmelidir. Anayasa, katılımcı demokrasinin tüm kurum ve kurallarının sağlıklı işleyeceği bir yapıya kavuşturulmalıdır. Emekçilerin çıkarlar savaşta değil barıştadır. Demokrasiyi herkes için istiyoruz çünkü bunu hak ediyoruz" dedi.

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Erdem Mert de, taşeronlaşmaya acilen son verilmesini isteyerek, 1 Mayıs'ı her zaman şölen havasında kutlamak istedikleri halde çalışma hayatındaki sıkıntıların her zaman kendilerini mücadelenin içerisine ittiğini ifade etti.Yapılan konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde Giresun karşılaması oynayan işçiler olaysız dağıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement