Giresun'da Engellerin Engeli Kalkıyor - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Engellerin Engeli Kalkıyor

Giresun\'da Engellerin Engeli Kalkıyor

Giresun'da Engellilere Haftası nedeniyle düzenlenen törende engelliler sevindirildi.
Giresun Deniz Yıldızı Derneği ve Almanya'da faaliyet gösteren Anadolu Yardım Vakfı tarafından engellilere 80 tekerlekli sandalye, 22 koltuk değneği ve 23 ise...

10.12.2013 11:40

Giresun'da Engellilere Haftası nedeniyle düzenlenen törende engelliler sevindirildi.

Giresun Deniz Yıldızı Derneği ve Almanya'da faaliyet gösteren Anadolu Yardım Vakfı tarafından engellilere 80 tekerlekli sandalye, 22 koltuk değneği ve 23 ise el bastonu bağışlandı.

Giresun'da engellilerin ihtiyaçlarıyla ilgili düzenlenen törende konuşan Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar, kurulduğu günden beri ihtiyaç sahibi ile hayırseverler arasında köprü görevi olduklarını belirterek, alınan emanetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Bedensel engellerin yaşam engelli olmamasını temenni eden Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Atar ise "Toplumun ayrılmaz parçası olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesinde varlık gösteren herkesi kutluyorum.Dünya İnsan Hakları Gününde böyle bir etkinlik düzenlenmesi de anlamlıdır" dedi.

Devletin sosyal devlet olma konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Vali Yardımcısı Barış Demirtaş ise "Devletimiz Sosyal Devlet olma görevini yerine getirmek için çeşitli çalışmalarını sürdürürken Sivil Toplum Kuruluşlarına'da önemli görevler düşmektedir. Bu anlamda Deniz Yıldızı önemli bir misyon üstlenmiş durumdadır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından engellilere 80 adet tekerlekli sandalye, 22 çift koltuk değneği ve görme engelliler içinse 23 adet baston dağıtıldı.

Düzenlenen törene İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Müftüsü Muhittin Oral, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Eyüp Çiftçi, hayırseverler, engelliler ve yakınları katıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Engellerin Engeli Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement