Giresun'da Kapatılan Köy Okulları Meclis Gündeminde - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Kapatılan Köy Okulları Meclis Gündeminde

Giresun\'da Kapatılan Köy Okulları Meclis Gündeminde

Bulancak CHP İl Genel Meclisi üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, kapatılan köy okullarını ve ilçesindeki Anadolu Öğretmen Lisesi’ni meclis gündemine taşıdı.

06.06.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulancak CHP İl Genel Meclisi üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, kapatılan köy okullarını ve ilçesindeki Anadolu Öğretmen Lisesi'ni meclis gündemine taşıdı.

Gelecek eğitim ve öğretim yılında Anadolu Öğretmen Liselerinin kapatılacak olmasından dolayı il genelindeki Anadolu Öğretmen Liseleri'nin hangi okullara dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çeken İl Genel Meclis üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, iyi bir planlama yapılması gerektiğini söyledi.

Anadolu Öğretmen Liseleri'ni ve köy okullarını meclis gündemine taşıyan Meclis Üyesi Yılmaz, " Daha önceki yıllarda taşımalı eğitim nedeniyle bir çok köy okulları kapatılmıştı. Bu nedenle köylerdeki bir çok öğrenci şehir merkezlerine taşındı. Genelde plansız ve programsız yapılan bu uygulama şehir merkezlerindeki okullarda yoğunluğa neden oldu. Önümüzdeki yılda öğrenci yetersizliğinden yine bir çok köy okulları kapatılacak durumdadır. Bu şehir merkezlerindeki yoğunluğu artıracaktır. Bunu yapmak yerine şehir merkezlerindeki öğrencileri yine merkeze bağlı köylerdeki okullara taşıyalım. Çünkü bir çok okul binaları yeni yapılmış binalardır" dedi.

Yılmaz, "Yine ilgili bakanlığın kararı doğrultusunda Anadolu Öğretmen Liseleri kapatılarak Sosyal Bilimler Lisesi'ne dönüştürülecektir.Bulancak ilçemizdeki Anadolu Öğretmen Lisesi'de kapatılacaklar arasındadır.Biz ilçemizdeki Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Fen Lisesi'ne dönüştürülmesini istiyoruz. Çünkü ilçemizde normal Anadolu liseleri yeterince var. Fakat Anadolu Fen Lisesi bulunmamaktadır. Bu doğrultuda bizim ihtiyacımız olan Anadolu Fen Lisesidir" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ise, söz konusu önerileri dikkate alınarak ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşüleceğini belirtti. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Kapatılan Köy Okulları Meclis Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement