Giresun'da Kur'an Bülbülleri Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Kur'an Bülbülleri Yarıştı

Giresun\'da Kur\'an Bülbülleri Yarıştı

Giresun İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ezanı ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma dallarında il birinciliği düzenledi.

25.04.2013 14:32  Güncelleme: 14:49

Giresun İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında hafızlık, Ezanı ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma dallarında il birinciliği düzenledi.

Giresun Hacı Mithat Camii'nde düzenlenen yarışmaya daha önce kendi ilçelerinde birinci seçilmiş olan Kur'an-ı Kerimi Güzel okuma dalında 11, hafızlık dalında 7 ve ezanı güzel okumada 7 olmak üzere 25 kişi katıldı.

Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş'un, başkanlığını yaptığı yarışmada, yarışmacıların güzel sesleri ve okumadaki becerileri ile terlettiği

jüri üyeliğini Müftü Yardımcısı Muhammed Çınar, İlçe Müftüsü Mustafa Yıldız, Cezaevi Vaizi

Özkan Çelik ve Meslek Dersleri Öğretmeni Hasan Tahsin Günaydın yaptı.

Yarışma sonunda Hafızlık dalında Tirebolu ilçesinden Özkan Karaman birinci, Merkez ilçeden Ali Mutlu ikinci ve Bulancak ilçesinden Ahmet Sarıgül ise üçüncü oldu.

Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumada ise Merkez ilçeden Yunus Öztürk birinci, Yağlıdere'den Engin Karsu ikinci olurken, üçüncülüğü Bulancak'tan Hayrettin Kılıç ile merkezden Muhammed Ali Nalban paylaştı.

Jürini en çok zorlandığı görülen Ezanı Güzel Okuma dalında ise; Merkezden İbrahim Aydın birinci, Eynmesil'den

Muhammed Saka ile Bulancak'tan Cemal Artul ikinciliği, Görele'den Şenol Yılmaz ile Dereli'den Ahmet Bayram ise üçüncülüğü paylaştı.

İl Müftüsü Necati Akkuş, burada birinci olanların Karadeniz Bölge yarışmalarında Giresun'u temsil edeceklerini söyledi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Kur'an Bülbülleri Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement