'Gök Yörük' İmza Günü - Son Dakika
Yerel

'Gök Yörük' İmza Günü

\'Gök Yörük\' İmza Günü

Muğla kültürünü geçmişten günümüze taşıyan eğitimci-yazar İlker Altınsoy tarafından kaleme alınan 'Gök Yörük' kitabının tanıtımı ve imza günü Muğla Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi salonunda gerçekleşti.

01.11.2013 13:55

Muğla kültürünü geçmişten günümüze taşıyan eğitimci-yazar İlker Altınsoy tarafından kaleme alınan 'Gök Yörük' kitabının tanıtımı ve imza günü Muğla Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi salonunda gerçekleşti. Kerimoğlu Ali'nin hayatını anlatan 'Gök Yörük' kitabının imza gününe İmza gününe Belediye Başkanı Osman Gürün, Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Muğla Sanatseverler Derneği Başkanı Salih Özbek ve okurlar katıldı.

Altınsoy, kitabının tanıtımı ve imza gününde kitaplarını imzalarken, "Uzun yıllar öncesine dayanan halk bilimi çalışmalarıma başladığımda halk biliminin deryasında bir balık olacağımı bilseydim eğer, o deryaya girer miydim bilmiyorum? Asırlık çınarların nasıl ayakta durduğuna şaşardım çocukken, kökler beş 10 insanın bir araya gelip anca kucaklayacağı kökler. Büyüdükçe halkımın bu çınarlara ne kadar benzediğini fark ettim. Ama halkımın köklerini göstermek kurutmazdı çınarı" dedi.

Yörük Obaları Dernek Başkanı Belediye Başkanı Osman Gürün'e ise, "Gecesini gündüzüne katan araştırmacı-yazar İlker Altınsoy'a böylesine güzel eseri ortaya koyduğu için teşekkür ediyorum. Biz kulaktan dolma, büyüklerden duyma çeşitli öyküleri biraz da değiştirip bozarak ama bir belgeye dayanmadan birbirimize önce yüksek sesle zaman geçtikçe alçak sesle söylemeye ve daha sonrada hiç konuşmamaya başladık. Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmesi ve geleceğe doğru yürüye bilmesi için geçmişini tüm eksi ve artılarıyla ortaya koyması lazım. Yani resmi tarih ile değil, halkın kafasında ve gerçek yaşamındaki yaşanmışları mutlak ortaya koyması, onu değerlendirmesi nereden ne şekilde nasıl bu güne geldik, bunları çok iyi bilmesi lazım" dedi.

'Gök Yörük' kitabının8 imza ve tanıtım gününde eğitimci-yazar İlker Altınsoy, kitabını imzaladı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Gök Yörük' İmza Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement