Gönen Belediye Başkan Vekili Muhalefet Partisinden - Son Dakika
Yerel

Gönen Belediye Başkan Vekili Muhalefet Partisinden

Gönen Belediye Başkan Vekili Muhalefet Partisinden

Balıkesir'in Gönen ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, partisi mecliste çoğunluğu elinde bulundurmasına rağmen, başkan vekilliği görevini Demokrat Partili meclis ve encümen üyesi Süleyman Dökmen'e bıraktı.

06.07.2012 14:42

Balıkesir'in Gönen ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, partisi mecliste çoğunluğu elinde bulundurmasına rağmen, başkan vekilliği görevini Demokrat Partili meclis ve encümen üyesi Süleyman Dökmen'e bıraktı. Yakar, bu davranışı ile Gönen tarihinde bir ilke imza attı.

Başkan vekilliği görevini alan Süleyman Dökmen, bir basın toplantısı yaparak, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar'a teşekkür etti. "Bu gün 6 Temmuz, yani 1 Nisan şakası da değil, 23 Nisan bayramı da değil" diyen Süleyman Dökmen, "Karşılıklı güven duygusu ile şahsıma gösterilen bu teveccühten ötürü başkanımız Hüseyin Yakar'a teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasının başında Gönen Belediyesi'ndeki uyumuna dikkat çeken Dökmen, ilçenin tarihinde ikinci defa iktidar partisinin belediyesi ile yönetildiğini, bunun büyük anantajları olduğunu söyledi. Dökmen, bu tabloya hiç kimsenin başka anlamlar yüklemeye çalışmaması gerektiğini belirterek "Sayın belediye başkanımızın bu davranışı onun demokrasiye olan inancını ve güvenini gösteriyor" dedi.

AK Parti'nin Gönen Belediye Meclisi'nde üye sayısı bakımından üstünlüğü elinde bulundurmasına rağmen, muhalefet partisinden bir üyeye belediye başkan vekili görevinin verilmesinin ilçe tarihinde bir ilk olduğunu anlatan Süleyman Dökmen, belediye çatısı altında birçok görevlerde bulunduğunu, ancak ilk kez başkanlık koltuğuna oturduğunu söyledi. Bu örnek davranışın Gönen'de yaşanmasının kendisini ayrıca mutlu ettiğini belirten Süleyman Dökmen, Gönen'de zaten süregelen kavgasız siyasetin bundan böyle de devam etmesini arzu ettiğini sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönen Belediye Başkan Vekili Muhalefet Partisinden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement