Gönül Elçileri Projesi Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri Projesi Faaliyetleri

Gönül Elçileri Projesi Faaliyetleri

Çorum Valisi Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, kentteki engellilerin tamamının sorunlarının çözümü konusunda destekçi olacaklarını söyledi.

26.05.2014 10:52

Çorum Valisi Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, kentteki engellilerin tamamının sorunlarının çözümü konusunda destekçi olacaklarını söyledi.

Fatma Başköy'ün öncülüğündeki Gönül Elçileri Projesi Koordinasyon ekibi, engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerini ziyarette bulundu.

İlk ziyareti Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi'ne yapan Başköy, dernek başkanı Yusuf Hoşnut'tan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Derneğin Çorum şubesinin 1972 yılında kurulduğunu ifade eden Hoşnut, "Ülkemizin sosyal yapısı itibarıyla dernek kuruluşundan bugüne kadar ihtiyaç sahibi üyelerimize ortez, protez, koltuk değneği, tekerlekli, motorlu ve motorsuz sandalye yardımında bulunulmaktadır. Ayrıca, maddi ve manevi yardımlar, gıda ve giyecek yardımı, okuyan sakat öğrenciye karşılıksız burs yardımı, tedavi-ameliyat ve medikal yardımlar sağlanmaktadır" diye konuştu.

Başköy de derneğin çalışmalarından dolayı Hoşnut'a teşekkür ederek, engellilerin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Türkiye genelindeki engellilerin veri tabanının oluşturulması için çalışma başlattığını dile getiren Başköy, "Bu çalışmanın Çorum'da da hızlı bir şekilde tamamlanması, ilimizdeki engellilere ulaşabilme açısından önemli olacaktır. Kentteki engellilerin tamamının sorunlarının çözümü konusunda destekçi olacağız" ifadelerini kullandı.

Başköy, daha sonra beraberindekilerle Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi ile Özel Eğitime Muhtaç Spastik ve Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneğini ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri Projesi Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement