Gümüşhane'de Bilim Şenliği - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Bilim Şenliği

Gümüşhane\'de Bilim Şenliği

Gümüşhane’de okullarda tertiplenen TÜBİTAK Bilim Fuarları bu kez Zafer Meydanında tüm okulların katılımıyla bilim şölenine dönüştü.

02.06.2016 15:05

Gümüşhane'de okullarda tertiplenen TÜBİTAK Bilim Fuarları bu kez Zafer Meydanında tüm okulların katılımıyla bilim şölenine dönüştü.

İl merkezindeki 11 lise, 9 ortaokul olmak üzere toplam 20 okuldan her okuldan 10'ar olmak üzere toplam 200 projenin sergilendiği ve renkli görüntülere sahne olan şenlikte, hem veliler hem vatandaşlar çocuklarının yaptığı eserleri görme ve inceleme fırsatı buldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkan Vekili Yusuf Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesini Belediye Başkan Vekili Yusuf Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve öğrencilerle birlikte kesen Vali Yavuz, daha sonra beraberindekilerle birlikte şenlikteki stantları ziyaret etti.

Öğrenciler tarafından yapılan su taşıyan robot, muza bastığında notaları çıkaran piyano gibi elektronik ve mekanik projeler ile sosyal ve kültürel alanda yapılan projeler katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Proje sahibi öğrencilerden bilgi alan Vali Yavuz, serginin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada her okulda düzenlenen bilim fuarlarının vatandaşlara daha etkili şekilde ulaşması için Zafer Meydanı'nda şenlik şeklinde yapıldığını belirterek TÜBİTAK'ın sağladığı bu destekle çocukların hem boş vakitlerini faydalı işlerle değerlendirdiğini hem de yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağladığını söyledi.

Bu fuarlar sayesinde çocuklara, gençlere fırsat verildiğinde, yönlendirilip teşvik edildiğinde neleri ortaya koyabileceklerini, mükemmel işler yaptıklarını görme fırsatı bulduklarını ve gurur duyduklarını dile getiren Vali Yavuz, "Onlar bizim geleceğimiz, her şeyimiz. 2023 vizyonunu yakalamak için gayret gösteren ülkemizde bu çalışmalara muazzam bir destek olacaktır. İleriye dönük olarak heyecanlanmamak ve o manada güvenimizin daha da artmasını düşünmemek mümkün değil. Onun için emeği geçen herkesi tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Projeleri görünce heyecanlanmamın mümkün olmadığını vurgulayan Vali Yavuz, "Önümüzdeki yıllarda genel manada daha uygun bir ortamda, kapalı bir mekanda, herkesin sergilemeye müsait olacağı bir ortam oluşturup bir hafta boyunca sergiletmekte belki de fayda olur. Onu arkadaşlarımız değerlendirecekler. Yine okullarında yapsınlar ama aynı anda halkımızın istifadesine sunmak lazım. Çünkü bunun kamuoyuna oturması lazım, kamuoyunun bunu görmesi lazım" diye konuştu.

İl genelinde desteklenen 70 proje için TÜBİTAK'ın 350 bin TL tutarında proje desteği sağladığı öğrenildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Bilim Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement