Gümüşhane'den "Engelleri Sporla Aşalım" Projesi Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'den "Engelleri Sporla Aşalım" Projesi Sona Erdi

Gümüşhane\'den "Engelleri Sporla Aşalım" Projesi Sona Erdi

Gümüşhane Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yürütülen "Engelleri Sporla Aşalım" projesi sona erdi.

06.06.2013 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yürütülen "Engelleri Sporla Aşalım" projesi sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2012 yılı Gençlik Projeleri kapsamında desteklenen projenin kapanışı için tarihi Balyemez Konağında düzenlenen şölene, Vali Yardımcısı Armağan Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, yüze yakın özel sporcu, aileleri, öğretmenleri ve projeye destek olan okul müdürleri ile protokol mensupları katıldı.

Programda konuşan Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Engin Güner, atletizm, badminton ve masa tenisi branşlarında toplam 50 sporcu ile 9 Eylül 2012 tarihinde başlayan projenin amacının özel eğitime ihtiyaç duyan çocuk ve gençleri sporla tanıştırarak öz güven kazandırmak, toplumla daha kolay bütünleşmesini sağlamak, toplumda değer verilen üretken bireyler olarak kabul edilmelerine ayrıca engellerine rağmen neler başarabileceklerini sergileyerek toplumun onları tanımasına, onların yaşama sevinçlerine ve azimlerine tanık olmasına yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Proje kapsamında her branş için haftada 2 gün, 2'şer saat sportif çalışmalar yapılarak bu çalışmalar neticesinde sporcuların performanslarına göre lisans işlemleri yapıldığını kaydeden Güner, "Yapılan çalışmalar neticesinde özel sporcularımızın performanslarına 11 sporcu Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu başkanlığınca organize edilen Atletizm ve Masa Tenisi Gurup Şampiyonasına katılarak 12 Altın, 4 Gümüş, 4 Bronz madalya kazanıp 5 sporcumuz Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde ederek Türkiye şampiyonasında da 7 Altın, 3 Gümüş, 2 Bronz madalya kazanmış olup, bu sporcularımızdan Mihriban Kaya, Onur Kopuzlu, Asiye Eroğlu ve İbrahim Hazartaşdelen milli takıma seçilmiştir.

Ayrıca 13- 18 Mart 2013 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşen INAS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasında pentatlon branşında Özel Sporcumuz Mihriban Kaya Avrupa 2.si olmuştur." dedi.

Proje süresince lisanslı sporcu sayısını 68'e yükselterek proje kapsamında 100'e yakın özel sporcuya sportif faaliyetlerle hizmette bulunduklarını kaydeden Güner, şöyle konuştu: "Bu projenin uygulanmasında kulübümüze vermiş oldukları desteklerinden dolayı Valimiz Sayın Dr. Yusuf Mayda'ya, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın İsrafil Aslan'a, projenin başından sonuna kadar kulübümüze destekte bulunan Şube Müdürü Sayın Meltem Irkın'a, Projemizi yürüten Özel Eğitim ve Milli Takım Antrenörü Gülüzar Bozlak Şahin'e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına ve Projeye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür eder saygılarımı sunarım." dedi.

Konuşmanın ardından projeye katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara plaket verildi. Proje kapsamında müsabakalara katılıp başarı sağlayan sporculara hediye verilmesinin ardından Vali Yardımcısı Armağan Önal ve özel sporcuların pasta kesti. Özel sporcuların müzik eşliğinde doyasıya eğlenmesi ile program sona erdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'den 'Engelleri Sporla Aşalım' Projesi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement