Güzel, Başbakan Erdoğan'ın Ziyaretini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Güzel, Başbakan Erdoğan'ın Ziyaretini Değerlendirdi

Güzel, Başbakan Erdoğan\'ın Ziyaretini Değerlendirdi

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Ziraat Odası Başkanı İzzet Güzel, Başbakan Erdoğan'ın Ergani ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Başbakanın açıkladığı demokratikleşme paketinin bölgeye huzur getirdiğini belirten Güzel, esnafın, çiftçinin...

14.11.2013 14:39

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Ziraat Odası Başkanı İzzet Güzel, Başbakan Erdoğan'ın Ergani ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakanın açıkladığı demokratikleşme paketinin bölgeye huzur getirdiğini belirten Güzel, esnafın, çiftçinin mutluluğunun gözlerinden okunduğunu söyledi. Güzel, "Bölgemiz çözüm sürecinin açıklandığı Mart ayından itibaren hayata adeta yeniden başladı. Esnaf canlandı, kepenkler kapatılmaz oldu. Yatırımlar başladı, insanlar köylerine, arazilerine rahatlıkla gelir gider oldular. Endişe ve korkular biter oldu. Başkanı olduğum kredi kooperatifinin esnaf ve sanatkarı desteklemek amacıyla verilen kredilerde büyük lider Başbakanımızın talimatları ile yüzde 59'lardan yüzde 4'e düşürülmüş olup ilçemizde kredi oranları yüzde 300'lere ulaşmıştır. Bu sayede, esnaf ve sanatkarlarımız işini büyütmüş ve rekabeti birlikte getirerek ilçemiz ticaretine güç katarak cazibe noktasına getirmiştir. Şunu belirtmekte fayda vardır ki, eskiden geri dönüş oranları yüzde 70'lerde iken şimdi ise kredilerin geri dönüş oranında yüzde 99'larda artış sağlanmıştır. Ayrıca tarım alanında verilen ürün, mazot, gübre, toprak analizi destekleri 3 kat arttırılarak tarımsal faaliyetler artmıştır. Yapım ihalesi gerçekleştirilen Boğaz Barajı tamamlandıktan sonra onlarca köy ve binlerce hektar arazinin sulu tarıma kazandırılacak olması ayrıca memnuniyet verici bir gelişmedir. Hayvancılık alanında özellikle küçükbaş hayvanlarına verilen desteklerle birlikte yüzde 500'lere varan bir artış yaşanmıştır. Özellikle hayvanların süreç ile birlikte dışarıdaki meraları kullanması avantaj oluşturmuş, bu durum hayvancılık ile uğraşan halkımıza cesaret vermiştir. Bölgede hiç olmayan arıcılıkta son yıllarda ciddi artış gözlenmiştir. Son olarak çözüm sürecinde tecrübeli ve bir o kadar azimli olan İlçe Kaymakamımız Erdinç Yılmaz, var gücü ile çalışmakta olup millet ile sürekli birlikte iletişim halinde olması ilçemize pozitif bir enerji katmıştır" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzel, Başbakan Erdoğan'ın Ziyaretini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement