Halepçe Katliamının Yıldönümü Etkinlikleri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Halepçe Katliamının Yıldönümü Etkinlikleri Düzenlendi

Halepçe Katliamının Yıldönümü Etkinlikleri Düzenlendi

Batmanda, Partiya Azadiya Kürdistan (PAK) ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) tarafından Halepçe Katliamına ilişkin basın açıklamalar yapıldı.

17.03.2016 12:12

Batmanda Halepçe Konulu Basın Açıklamaları Düzenlendi

Halepçe katliamının 28. Yıldönümü nedeniyle Batmanda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlk etkinlik, Kürdistan Özgürlük Partisi/Partiya Azadiya Kürdistan (PAK) Batman İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

Halepçe katliamının 28. yıl dönümünde Atatürk Parkı önünde bir basın açıklaması yaptı. Kalabalık kitle Yapılan Basın açıklamasından önce Halepçe şehitleri için beş dakikalık bir saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürk parkı önünde gerçekleştirilen Basın açıklamasında konuşan PAK Batman İl Başkanı Aziz Özdemir, "Halepçe'nin Yarası Güney Kürdistan'ın Bağımsızlığı ile Sarılacaktır. Halepçe katliamının üzerinden 28 yıl geçti. Saddam Hüseyin rejiminin kimyasal bombalarla yaptığı saldırı sonucunda, Halepçe şehrinde bir kaç dakikada 5 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi. Kimileri kapılarının eşiğinde, kimileri avlularında ve kimileri de iş yerlerinin önünde yaşamlarını yitirdiler. İşin en ilginç yanı Halepçe'nin jenoside maruz kaldığını dünya iki gün sonra öğrenebildi. Evet, Halepçe sadece Kürdistan halkına değil, tüm insanlığa karşı yapılmış bir soykırımdır" dedi.

PDK BAKUR: HALEPÇE SOYKIRIMDIR

Partiya Demokratiké Kürdistan (PDK) Bakur Batman İl Temsilciliği de, dün Gülistan Caddesinde Halepçe etkinliği gerçekleştirdi.

Burada bir araya gelen kalabalık kitle, Halepçe Katliamında hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Yapılan konuşmalarda Halepçe katliamının bir soykırım olduğu ve asla unutulmayacağı belirtildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Halepçe Katliamının Yıldönümü Etkinlikleri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement