Hamit Kaplan Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Hamit Kaplan Mezarı Başında Anıldı

Hamit Kaplan Mezarı Başında Anıldı

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Hamit Kaplan, Amasya'nın Hamamözü ilçesindeki mezarı başında anıldı.1976 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Milli Güreşçi Hamit Kaplan için, kabri başında anma programı düzenlendi.

06.01.2013 12:19

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Hamit Kaplan, Amasya'nın Hamamözü ilçesindeki mezarı başında anıldı.

1976 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Milli Güreşçi Hamit Kaplan için, kabri başında anma programı düzenlendi.

Anma programında konuşan Hamamözü Belediye Başkanı Mehmet Canıbek, Hamit Kaplan'ın genç yaşına rağmen 175 kez milli mayoyu giydiğini, çalışkanlığı, azimliliği, efendiliği ve spor ahlakı ile Türk güreşinde bir ekol yarattığını söyledi.

Kaplan'ın Türk milletinin daima gururu olduğunu ve olmaya da devam edeceğini açıklayan Canıbek, "Hamit Kaplan'lar, Adil Candemir'ler gelecek nesillere tutulmuş birer ışıktır. Bizlere düşen görev ise bu ışığın her zerresinden yeni nesillerin faydalanması için imkanlar oluşturmak ve yeni cihan pehlivanları yetiştirmek adına tüm gayreti göstermektir" dedi.

Kaymakam Güntepe, ise konuşmasında, "Hamamözü kendi değeri, öz evladı olan Hamit Kaplan'a karşı, büyük bir vefa örneği göstermiş adını mahallelere, okullara, kapalı spor salonuna, camilere vererek ölümsüzleştirmiştir. Bu sene tadilatı biterek Hamit kaplan Müze evi de hizmete girmiş durumdadır. Yapılanlar ve yapılacaklar Hamit Kaplan'ın ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz adına elde ettiği başarılarla karşılaştırıldığında hiçbir zaman kafi olmayacaktır" diye konuştu.

Programa Hamit Kaplan'ın oğlu Atilla Kaplan, Amasya Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe, Hamamözü Belediye Başkanı Mehmet Canıbek, Kaplan'ın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde 1934 yılında dünya gelen ve 21 yaşında güreş hayatına başlayan Hamit Kaplan, spor hayatı boyunca çeşitli başarılara imza attı. Dünya ve olimpiyat şampiyonu ünlü güreşçi, 1976'da Çorum'da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Muhabir: Cihan Okur

Yayıncı: Mehmet Kumcağız - AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hamit Kaplan Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement