"GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı Hasankeyf Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı" kapsamında uzman kişiler ilçede ve köylerde incelemede bulundu.
Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından davet edilen ve alanında uzman kişiler, "Ekolojik Köy Projesi"nin uygulanacağı Üçyol köyünde gezerek, köylülere tarım ve hayvancılık alanında bilgi verdi.
Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, alanında uzman kişiler, akademisyenler ve sektördeki kaliteli kişilerin gelip köyleri ziyaret ettiklerini söyledi.
GAP idaresinin bütünleşmiş kırsal kalkınma planına dahil olan Hasankeyf için bütünleşmiş kırsal kalkınma planı hazırladıklarını söyleyen Ayca şöyle devam etti:
"Bu planı hazırlarken alanında uzman kişileri çağırıp onların fikirlerinden faydalanmak istedik. Turizm çalıştayı gibi bu çalıştayı da düzenleyip entegre kırsal kalkınmaya ekleyip, önümüzdeki aylarda da çıkan bu sonuçlara göre tarımla alakalı projeler yapmayı düşünüyoruz. Üçyol köyündeki projeyi onlara gösterdik. Onlarda katkılarını sunacaklar. Tarım ve hayvancılıkta kalkınabilecek köylerde gezilecek." - Batman
Son Dakika › Yerel › Hasankeyf'te Kırsal Kalkınma Planı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?