Hatay'daki Sel - Son Dakika
Yerel

Hatay'daki Sel

Hatay\'daki Sel

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çökek Yaylası'nda incelemede bulundu Bakan Ergin: "Dörtyolumuzun yaralarını sarma noktasında bütün imkanlar seferber edilmiş durumda"

21.07.2013 16:06

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, sel ve heyelan nedeniyle 5 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı Dörtyol ilçesi Çökek Yaylası'nda incelemede bulunarak, "Dörtyolumuzun yaralarını sarma noktasında bütün imkanlar seferber edilmiş durumda" dedi.

Bakan Ergin, Çökek Yaylası'ndaki enkaz temizleme çalışmalarını izleyerek, yetkililerden bilgi aldı. İncelemenin ardından, hayatını kaybedenlerin yakınlarını ve yaralıları da ziyaret eden Ergin, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Ergin, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel ve heyelan sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını ve 18 civarında konutun kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Bölgenin zemin yapısıyla ilgili uzmanların çalışma başlattığını anlatan Ergin, şöyle devam etti:

"Uzmanlarımız dün gün boyu çalıştı. Bölgenin zemin yapısını ve riskleri tespit edildi, buna ilişkin raporlarını hafta içerisinde tanzim edecekler. Bu rapor doğrultusunda da ilave tedbir alınacak ancak olayın olduğu günden şu ana kadar yoğun bir çalışmayla yayla merkezindeki yığılmış olan selle gelen malzeme kaldırılmış durumda. Çalışmalar devam ediyor. Çökek Yaylamızın, Karakese beldemizin, Dörtyolumuzun yaralarını sarma noktasında bütün imkanlar seferber edilmiş durumda. Gerek yerel yönetimler gerek merkezi idarenin imkanlarıyla hemşehrilerimizin yaralarını beraber saracağız inşallah. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın ama üzüntümüz, can kayıpları içindir, onların telafisi mümkün değil. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınlarına da başsağlığı. İnşallah tekrar böyle bir sıkıntı ve afet yaşanmaz. Yaşanmasın diye de gerekli tedbirler alınmakta."

Ergin, yaşanan sel ve heyelan nedeniyle elektriğin kesildiğini, bölgenin bir kısmına salı akşamı, kalan bölümüne de çarşamba günü elektrik verileceğini kaydetti.

Ergin'e Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Orhan Karasayar ve Mehmet Öntürk, İl Emniyet Müdür Ragıp Kılıç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ile kurum müdürleri de eşlik etti.

Çökek Yaylası'nda önceki gün etkili olan yağmurun ardından yaşanan sel ve heyelanda Fatma Üstünel (54) ile ikiz torunları Nidanur ve Nisanur Ertunç (7), Ökkeş Doğan (51) ve Muhammed Arif Canbolat (40) hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmıştı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'daki Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement