Havsa'da Don Olaylarına Karşı Erken Uyarı Sistemi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Havsa'da Don Olaylarına Karşı Erken Uyarı Sistemi Kuruldu

Havsa\'da Don Olaylarına Karşı Erken Uyarı Sistemi Kuruldu

Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2012-2013 Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Havsa Ziraat Odası tarafından hazırlanan ’Doğru ve Verimli Tarımın Yolu; Erken Takip Sistemi’ projesi tamamlandı.

03.02.2015 10:04

Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2012-2013 Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Havsa Ziraat Odası tarafından hazırlanan 'Doğru ve Verimli Tarımın Yolu; Erken Takip Sistemi' projesi tamamlandı.

Edirne'nin Havsa ilçesinde kurulacak uyarı sistemi ile ilgili Havsa Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapılan proje kapanış toplantısına Havsa Belediye Başkan Yardımcısı Tufan Baş, Havsa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yavuz Kartal, Havsa Ziraat Odası Başkanı Muammer Şimşek, Trakya Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Hüseyin Tuluğ Bayram, oda üyeleri ve Havsalı çiftçiler katıldı.

'Doğru ve Verimli Tarımın Yolu, Erken Takip Sistemi' ile bölgede aşırı gübre ve ilaç kullanımı gibi nedenlerle verimliliği düşen önemli bir doğal kaynak olan tarım arazilerinin sahip oldukları ekonomik potansiyelin tamamının ekonomiye kazandırılması, olumsuz hava koşulları nedeniyle zarar görerek heba olan tarım ürünlerinin risklerden korunarak, düşük gelirli tarım üreticilerinin, sürdürülebilir istihdamlarının korunması amaçlandığı kaydedildi. Sistem ile ayrıca, Havsa İlçesinde Tarımsal Erken Uyarı Sisteminin Kurulması ve bölgedeki çiftçilere tanıtımı, eğitimi ve kullandırılması, kırsal bölgelerde tarımdan elde edilen gelirlerin arttırılması hedefleniyor.

Uygulama süresi 6 ay ve toplam maliyeti 122 bin 316 TL olan projenin yüzde 90'ının Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandığı, proje kapsamında 4 kişinin istihdam edildiği bildirildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havsa'da Don Olaylarına Karşı Erken Uyarı Sistemi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement