Hayatı Paylaşmak İçin Yürüdüler - Son Dakika
Yerel

Hayatı Paylaşmak İçin Yürüdüler

Hayatı Paylaşmak İçin Yürüdüler

Muş Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü, 'Dünya Engelliler Haftası' münasebetiyle 'Engelleri Aşmak ve Toplumla El Ele' yürüyüşü düzenledi.

13.05.2014 14:36  Güncelleme: 14:34

Muş Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Dünya Engelliler Haftası' münasebetiyle 'Engelleri Aşmak ve Toplumla El Ele' yürüyüşü düzenlendi.

Engellere dikkat çekmek için Belediye Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Hükümet Konağı önünde sona erdi. Burada bir konuşma yapan Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Mahmut Yıldırım, 1992 yılında Birleşmiş Milletlerin almış olduğu bir kararla 10-16 Mayıs haftasının 'Dünya Engelliler Haftası' olarak ilan edildiğini söyledi. Her yıl bu tarihlerin Dünya Engelliler Haftası olarak tüm dünyada kutlandığını ifade eden Mahmut Yıldırım; "Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de engelli bireylerin oranı 12.29'dur. Bu da 8,5 milyona denk gelmektedir. Bu oran düşünüldüğünde özel eğitimi ne kadar önemsememiz gerektiğini ortaya çıkarmaktadır" dedi.

Ülkemizde özel eğitimin son yıllarda önemsenmeye başlandığını dile getiren Yıldırım; "Özellikle her ilde açılan özel eğitim uygulama ve iş uygulama merkezleri ile bu alandaki beklentiler karşılanmaya çalışılmaktadır. İlimizdeki engellilere yönelik tek devlet okulu olarak bu beklentiler karşılanmaya çalışılmaktadır. Okul olarak eğitim öğretim dışında yapmamız gereken en önemli iş, engelli bireylerin varlığına dikkat çekmek, ilgi uyandırmak, doğru ve bilinçli bir algı oluşturmaktır. Bu amaçla bu yıl okul olarak yapacağımız 3. Geleneksel 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası etkinliklerimize tüm halkımızın etkin ve aktif katılımı bizleri mutlu edecektir" diye konuştu.

Yıldırım, sağlıklı bir toplumun engellilerine sahip çıkan, onların üretime katılmasını sağlayan koruyucu olanakları oluşturan toplum olduğunu da sözlerine ekledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayatı Paylaşmak İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement