Hayrabolu Kent Otomasyon Sistemiyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Hayrabolu Kent Otomasyon Sistemiyle Buluştu

Hayrabolu Kent Otomasyon Sistemiyle Buluştu

Hayrabolu Belediyesi e-Belediye Otomasyon Projesi Tanıtım Toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

20.06.2013 19:16

Hayrabolu Belediyesi e-Belediye Otomasyon Projesi Tanıtım Toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

Trakya Kalkınma Ajansı mali desteği ile hayata geçen projeye ilişkin toplantıya Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, İlçe Garnizon Komutanı Mehmet Şevki Ünlü ve Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem'in yanı sıra Trakya Kalkınma Ajansı personeli, belediye yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı 2011 Yılı Mali Destek Programları çerçevesinde desteklenerek uygulamaya konan Hayrabolu Belediyesi e-Belediye Otomasyon Projesi sonucunda kurulan yeni sistem halkın hizmetine sunuldu.

Tanıtım toplantısında e-Belediye Otomasyon Sistemi hakkında bilgi veren Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, yaklaşık 455 bin TL'ye mal olan projenin yüzde 75'lik bölümünün TRAKYAKA tarafından finanse edildiğini belirtti. İrtem, Ajansın sağladığı hibe desteği ile uygulamaya geçen proje sayesinde harita, imar uygulaması ve kadastro işlemleri ile park-bahçe işleri yapım ve yönetim hizmetlerini de içine alan yeni bir yönetim sistemi oluşturulduğunu ifade etti. Adres ve abone bilgi sistemini de içeren yeni uygulama sayesinde vatandaşlara imar durumu, ruhsat ve fen işleri gibi konularda elektronik ortamda bilgi sunacaklarını söyleyen Başkan İrtem TRAKYAKA'ya verdiği mali destekten ötürü teşekkür etti.

Başkan Hasan İrtem'in konuşmasının ardından projenin temelini oluşturan 2 ve 3 Boyutlu Kent Otomasyon Sistemi (KEOS) hakkında teknik bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda Hayrabolu'da bulunan tüm binalar ile cadde ve sokaklara ait bilgilerin tek bir veri tabanında toplandığının altı çizildi. Sunumun ilerleyen bölümlerinde vatandaşların kurulan yeni sistemi internet üzerinden ne şekilde kullanabilecekleri anlatılırken bazı katılımcıların adres ve ada/pafta bilgileri alınarak örnek uygulamalar yapıldı. Vatandaşların sistem sayesinde imar işlerine ilişkin pek çok bilgiye internet üzerinden ulaşabileceklerinin altı çizilirken ilgili teknik personelin kullanacağı özelliklerin belediye hizmetlerini çok daha etkin ve verimli hale getireceği belirtildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayrabolu Kent Otomasyon Sistemiyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement