Hayvanat Bahçesinin Son Konuğu - Son Dakika
Yerel

Hayvanat Bahçesinin Son Konuğu

Hayvanat Bahçesinin Son Konuğu

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sarnıç tepesi mesire alanında bulunan Hayvanat Bahçesinin yeni konukları ilgi odağı oluyor.

13.05.2014 12:00  Güncelleme: 11:58

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sarnıç tepesi mesire alanında bulunan Hayvanat Bahçesi'nin yeni konukları ilgi odağı oluyor.

Kumluca Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin son konuğu Sarı Mavi Ara Papağanı oldu.

Türü tehlike altına girmiş olan ara papağanının 50 - 60 yaşına kadar yaşayabildiğini, üst kısımlarının alından başlayarak kuyruk ucuna kadar mavi renkte olduğunu belirten Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Süleyman Falay, "Alın üstündeki mavi tonda hafif yeşilimsi bir renk dalgası vardır. Göz çevresi, yanak kısmı ve burun üstü ise tüysüz beyaz renkte olup, ince hatlar şeklinde mavi tüycüklerle kaplıdır. Yanak altından başlayan ve boyun altına doğru önlük takmış gibi bir hava veren mavi tüyleri vardır. Bunun dışında kalan tüyler ise, portakala yakın bir sarı tondadır" diye konuştu.

Veteriner Hekim Süleyman Falay, Hayvanat Bahçesi'nde fazla türde hayvan barındırmaya gayret ettiklerini belirterek, "Bunun içinde çalışmalarımız deneyimli ekibimizle sürüyor. Bu çalışmalarımız sonucunda 50'ye yakın türde 600'ü aşkın hayvana yükselen sayımızla bölgemizde adımızdan sıkça söz ettirmeye devam edeceğiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayvanat Bahçesinin Son Konuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement