Hedef Sürdürülebilir Turizm - Son Dakika
Yerel

Hedef Sürdürülebilir Turizm

Hedef Sürdürülebilir Turizm

Isparta İl kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, hedeflerinin Isparta'nın coğrafyasında var olan turizm potansiyelini 12 ay sürdürebilir turizm oluşturmak olduğunu söyledi.37.Turizm Haftası kutlamaları Isparta'da başladı.

15.04.2013 18:22

Isparta İl kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, hedeflerinin Isparta'nın coğrafyasında var olan turizm potansiyelini 12 ay sürdürebilir turizm oluşturmak olduğunu söyledi.

37. Turizm Haftası kutlamaları Isparta'da başladı. İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen açılış programına Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ve çok sayıda davetli katıldı.

Geleneksel halk kültürü ve doğal güzellikleriyle, Isparta'nın her türlü turizm çeşitliliğine sahip il olduğunu belirten İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta'nın turizm pastasından payını her geçen yıl artırmakta olduğunu söyledi. Kılıç, "Hedefimiz ilimizin tüm coğrafyasında var olan turizm potansiyelini harekete geçirmek ve 12 ay sürdürebilir turizm oluşturmaktır. Başta inanç turizmi, kültür turizmi, doğa turizmi, kış turizmi, sağlık turizmi gibi öne çıkan değerlerimiz üzerinde arta gelen yatırım ve tanıtım çalışmaları sonucunda Ispartamız bölge ve ülkemizde her geçen yıl turizm alanında gelişmekte ve ilerlemektedir" dedi

TURİZMDE SEVİNDİRİCİ GELİŞMELER YAŞANMAKTA

Isparta'nın turizm alanında daha da öne çıkmaya başladığını ifade eden Kılıç, "Davraz Kayak Merkezinde 5 milyon 723 bin TL'ye mal olan yeni telesiyejle 2344 metre rakımına ulaşılarak kayak sezonu uzatılmış ve yeni kayak alanlarına kavuşulmuştur. Kentte ilk 5 yıldızlı bir otelin faaliyete geçmiş olması ve 2. beş yıldızlı otelin inşaatına başlanılmış olması son derece sevindirici gelişmelerdir. Davraz Kayak Merkezi Kulovası'nda 2 milyon metrekare alanın spor turizmi için yapılan planlama çalışmaları, Gül Vadisi Projesi, Eğirdir Barla Kasabamız, milli ve tabiat parklarımız özellikle Gölcük Tabiat Parkının turizme kazandırılması gibi çalışmalar tamamlandıkça Isparta'mız bölgede daha güçlü ve önemli kazanımlar elde etmiş olacaktır. Yalvaç Pisidia Antiokheia Antik Kentinde yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları ilerledikçe ortaya çıkan eserler ilimizin bölgede daha çok öne çıkmasına neden olacaktır" diye konuştu.

İLİMİZE TURİST ÇEKMEK İSTİYORUZ

Yurt içi ve yurt dışı tanıtım çalışmaları sayesinde Isparta'nın daha çok cazibe merkezi olmaya başladığına işaret eden Kılıç, "Yapılan çalışmalarla yetinmeyerek, İlimiz ve bölgemize daha çok turist çekmek için Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle 24-27 Mayıs 2013 tarihleri arasında 10 ayrı ülkeden 10 ayrı basın mensubunu ilimizde 4 gün misafir ederek Avrupa ve Rusya ülkelerinden ilimize turistler çekmek istiyoruz."

Öte yandan 37. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında "Isparta'nın doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri" konulu fotoğraf ve afiş sergisi açıldı. İl Kültürü Turizm Müdürlüğü sergi salonunda sergilenen eserler 7 gün boyunca görülebilecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hedef Sürdürülebilir Turizm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement