Hekimhan'da Tarla Günü Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Hekimhan'da Tarla Günü Düzenlendi

Hekimhan\'da Tarla Günü Düzenlendi

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Karapınar Köyü'nde, Bayraktar 2000 ekmeklik buğday çeşidinin hasadı 'Tarla Günü' düzenlenerek yapıldı.

24.07.2013 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Karapınar Köyü'nde, Bayraktar 2000 ekmeklik buğday çeşidinin hasadı 'Tarla Günü' düzenlenerek yapıldı.

Hekimhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Karapınar Köyü Muhtarlığı'nın organize ettiği Tarla Günü'ne; Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu, Hasançelebi Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Şevket Fidan, Hekimhan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Doğu Kılıçaslan, İl-İlçe Müdürlüğü teknik elemanları ile bölge halkı katıldı.

İç Anadolu ve geçit bölgelerinin kıraç ve yarı taban alanları için önerilen Bayraktar 2000 ekmeklik buğday çeşidi, soğuğa ve kuraklığa dayanıklı, yüksek verimli olduğu için Hekimhan bölgesinde ekimi yapılarak denendi.

Yapılan biçim sonucunda, Bayraktar 2000 buğday çeşidinin bölgeye uyum sağladığı görüldü ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacağı söylendi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hekimhan'da Tarla Günü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement