'Herkes Farklı, Herkes Eşit' İsimli Kısa Filmin İlk Gösterimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

'Herkes Farklı, Herkes Eşit' İsimli Kısa Filmin İlk Gösterimi Yapıldı

\'Herkes Farklı, Herkes Eşit\' İsimli Kısa Filmin İlk Gösterimi Yapıldı

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin isteği üzerine çekilen 'Herkes Farklı, Herkes Eşit' adlı kısa filmin ilk gösterimi Adana Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

11.05.2013 09:18

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin isteği üzerine çekilen 'Herkes Farklı, Herkes Eşit' adlı kısa filmin ilk gösterimi Adana Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Yapımcılığını Ergün Özfırıncı'nın yaptığı, Serkan Özyumşak'ın da yazıp, yönettiği kısa filmde, kendisine fırsat verilen ve bu fırsatı başarıya çeviren engellileri anlatıldı. Kısa filmin ilk gösteriminde konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap, 1993 yılında dünya genelinde 650 milyon engelli bulunduğunu ve bu rakamın 2012'nin sonunda bir milyara ulaştığını belirterek, "Bu savaşlar, kavgalar, terörler bitsin. Artık aramızda başka engelli istemiyoruz. Herkese engelsiz yarınlar diliyorum" dedi.

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise kendilerinin engelli değil, engellenenler olduğunu savunarak, "Geçtiğimiz günlerde düşünürken aklıma şu geldi; 'Niye biz engelliyiz?' Hayır ben engellenenim. Biz engelleneniz. Nasıl engelleniyoruz? Tekerlekli sandalyemle sokağa çıktığımda yüksek kaldırımlar beni engelliyor. Tekerlekli sandalyemle alışverişe gittiğimde dar kapılar, basamaklar beni engelliyor. Dolayısıyla sosyalleşemiyorum. Dolayısıyla bana neden engelli diyorsunuz? Beni engelliyorsunuz. Bizi engelliyorsunuz. Biz aslında engelli değil, engellenen insanlarız. Fırsat eşitliği verildiğimde öğretmen, sporcu olabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, engellilerin yaşadıkları sorunları fark edemedikleri için asıl sorunun kendilerinde olduğunu kaydederek, "Hepimiz bunları fark edemediğimiz için engelliyiz. Bu arkadaşlarımızın kaldırım sorununu çözemediğimiz için bir inşaat mühendisi olarak ben kendimden utanıyorum. Bir kaldırım sorununu çözmek bu kadar zor bir şey mi? Suçumuzu kabul edip özür diliyorum. Önemli olan azim. İnsanın engellendiği konuyu bilerek, doğruyu yapabiliyorsa insanların azimle yapamayacağı bir şey yok. Engellenenler haftası bir hafta değil de bir yıl sürmeli ki insanlar anlasın" diye konuştu.

Sürenkök, konuşmasının ardında filmde rol alanlara hediyeler verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Herkes Farklı, Herkes Eşit' İsimli Kısa Filmin İlk Gösterimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement