Homeros Ödülleri Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Homeros Ödülleri Dağıtıldı

Homeros Ödülleri Dağıtıldı

Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel Homeros Edebiyat Ödülleri’ni kazananlar ödüllerini Dünya Şiir Günü’nde aldı.

23.03.2014 11:54

Karşıyaka Belediyesi'nin geleneksel Homeros Edebiyat Ödülleri'ni kazananlar ödüllerini Dünya Şiir Günü'nde aldı. Bu yıl ulusal düzeyde "Bir Şairle Söyleşi" konusuyla gerçekleştirilen yarışmayı kazananların söyleşileri kitap olarak basılarak, katılımcılara ücretsiz dağıtıldı.

Seçim atmosferinin yoğun yaşandığı bugünlerde Karşıyaka'da şiirde ağır bastı. Dünya Şiir Günü nedeniyle Karşıyaka Belediyesi tarafından Çarşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte salon şiir severler ile doldu, taştı. Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi eğitmeni, şair Veysel Çolak şiiri, "Şiir insanı eğitir, duygularını harekete geçirir. Şiirle beslenemeyen kişiler, ülkeler gelişemez, özgürlüklerden hak ettiği kadar yararlanamaz. Şiir, insanların, ülkelerin kurtuluşundan yanadır" sözleriyle tanımlarken, Özgiller Dalan İlköğretim Okulu öğrencileri de, öğretmenleri Vahdettin Yılmaz eşliğinde sahne aldıkları etkinlikte, kaleme aldıkları şiirleriyle alkış aldı.

Etkinlikte, Karşıyaka Belediyesi'nin geleneksel "Homeros Edebiyat Ödülleri" de sahiplerini buldu. Yarışmada "Hayati Bakioğlu'lyla Söyleşi" ile Aslıhan Tüylüoğlu birinci, " Hüseyin Peker'le Söyleşi" ile Atalay Saraç ikinci, "M. Mazhar Alphan'la Söyleşi" ile Dizdar Karaduman üçüncü oldu. Funda Dimli ile Nalan Şen'in Haydar Ergülan ile yaptıkları söyleş ise jüri özel ödülü aldı. Etkinliğe katılan şairlerin ve ülkemizde şiirleri ile unutulmazlar arasına katılan birçok şairin şiirleri okundu. Yaklaşık iki saat süren etkinlik sonrası katkı koyanlara teşekkür belgeleri verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Homeros Ödülleri Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement