Horasan, Doğalgaza Kavuşacak - Son Dakika
Yerel

Horasan, Doğalgaza Kavuşacak

Horasan, Doğalgaza Kavuşacak

Kaymakam Çınar: "Kentimizdeki hane sayısının yüzde 60'ının abone ücretini yatırması halinde doğalgaz dağıtımı yapılacak"

07.10.2013 16:49

Horasan ilçesinde hane sayısının yüzde 60'ının abone ücretini yatırması halinde doğalgaz dağıtımı yapılacak.

Kaymakam Emre Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır ilçeye doğalgaz getirilmesi için çalışma yapıldığını belirterek, firmalar yatırımı karlı görmediği için bugüne kadar beklendiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu'ndan çıkan karar doğrultusunda nüsufu 10 binin üzerinde olan ve doğalgaz dağıtımı için lisans müracaatı yapılmayan ilçelere fırsat verildiğini anlatan Çınar, şunları kaydetti:

"Kentimizdeki hane sayısının yüzde 60'ının doğalgaz ilk abone ücreti olan 335 lirayı yatırması durumunda BOTAŞ tarafından doğalgaz dağıtımı yapılacak. Kaymakamlık lojmanının doğalgaz bağlantı ücretini bankaya yatırarak, ilçemizde ilk adımı atmış oldum. Bu büyük fırsatı kaçırmamak için tüm ilçemizi seferber ederek, 3 bin 700 abone sayısına ulaşmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın da bir ay içerisinde Ziraat Bankası Horasan Şubesi'ne ilçe özel idaresi adına açılan hesaba doğalgaz bağlantı ücretini yatırmalarını talep ediyoruz."

Gerekli abone sayısı yakalanamazsa yatırılan ücretlerin iade edileceğini vurgulayan Çınar, "Vatandaşlarımızın yatırdıkları ücreti olduğu gibi iade edeceğiz. Kesinlikle paralarının yanması gibi bir şey söz konusu değil. Muhtarlarımızla ve daire müdürlerimizle bu konuda gerekli toplantıları yaptık. Lütfen herkes elinden geleni yapsın" dedi.

Çocukların geleceğinin büyüklerin elinde olduğunun altını çizen Çınar, "İnşallah elbirliği yaparak doğalgazın Horasan'a gelmesini sağlayacağız" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Horasan, Doğalgaza Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement