HSYK Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Yerel

HSYK Seçimlerine Doğru

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Yargıda Birlik Platformu Kurucu Üyesi Bağcı: "Sonucun hayırlı olacağına inanıyoruz.

05.10.2014 14:30

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Yargıda Birlik Platformu Kurucu Üyesi Basri Bağcı, 12 Ekim'de yapılacak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçimleriyle ilgili, "Sonucun hayırlı olacağına inanıyoruz. Seçimlerde birlik ve beraberlik olacaktır. Bunun için uğraşıyoruz" dedi.

Yargıda Birlik Platformu tarafından kentteki bir parkta, bayramlaşma programı düzenlendi. Birliğin kurucu üyelerinden, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, Yargıtay Üyeleri Muzaffer Özdemir, Mahmut Kış ve Ahmet Kütük, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Veysel Bektaş ve AB Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Kozan ile başsavcılar, başsavcı vekilleri, ağır ceza hakimleri ve hakimlerin katıldığı toplantıda 12 Ekim'de yapılacak HSYK üyeliği seçimleri de değerlendirildi.

Müsteşar Yardımcısı Bağcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hem Çorum'daki hem de diğer illerde görev yapan Çorumlu meslektaşlarıyla bayramlaşmak için bir araya geldiklerini belirterek 12 Ekim'deki HSYK üyeliği seçimlerini de değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade etti.

HYSK üyeliği seçimlerinin hayırlı olacağına inandığını vurgulayan Bağcı, "Seçim sonuçları inşallah iyi olacaktır. Seçimler, demokrasinin gereği olarak sistemimize dahil edilmiştir. Bu bizim ikinci deneyimimiz oldu. Sonucun hayırlı olacağına inanıyoruz. Seçimlerde Birlik ve beraberlik olacaktır. Bunun için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Veysel Bektaş da birliğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Birlik olarak tüm yargı mensuplarını kucaklayan çoğulcu bir yapı öngördüklerini belirten Bektaş, "Modern demokrasilerde çoğulculuk önemlidir. HSYK çoğulcu bir yapı olursa o zaman hak ve liyakate göre hareket edilir. Hak eden, gerçekten o işin ehli olan insanlar da bir şekilde hak ettiği yere gelir. Bu sistem, yargıda başlayarak aynı zamanda tüm ülkeye de teşkil edecektir. Hedef, ülkeye güzel adalet hizmeti sunmak bu arada kendi içerisinde de adaleti sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Birliğin üç aydır yoğun bir şekilde çalıştığını anlatan Bektaş, "Şu anda durumumuz iyi. Seçim bilimsel bir çalışmadır. Birden fazla aday varsa bilimsellik devreye girer. Bize göre veriler iyi, çoğunluğu sağladık ama asıl irade 12 Ekim'de sandıkta yansıyacaktır" dedi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel HSYK Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement