Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Av. Zekeriya Yapıcıoğlu, merkez ilçe kongresine katılmak üzere bugün Batmana geldi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen kongreye katılan Genel Başkan Yapıcıoğlu "2006 yılından bu yana 1,5 Milyar Müslüman ve 2 Milyar Hıristiyanın dinine hakaret eden karikatür çizen dergiye yapılan saldırıyı kınayanlar, yıllardır onlarca Müslüman ülkesinde işlenen yüzbinlerce-milyonlarca cinayeti neden kınamıyorlar?" dedi.
Arakan'da Müslümanların Budistler tarafından diri diri ateşe atıldığını, Afrika'da Müslümanların parçalanarak insan eti yiyen kişilere servis edildiğini belirten Yapıcıoğlu "Tüm İslam coğrafyasında kan dökenlere tek laf edilmezken, kutsal değerlere hakaret edenler için koparılan bu kıyamet nedir?" dedi.
Ayrıca, kutsal değerlere yapılan saldırının "Düşünce ve fikir özgürlüğü" olarak lanse edilmesine tepki gösteren Yapıcıoğlu, 11 Eylül saldırısı gibi olayın muamma olduğunu belirterek, "Soruşturmayı yürüten başkomiser intihar etti. Bu kafaları karıştırdı. Amaç yeniden Müslümanları ezmektir" dedi.
Son Dakika › Yerel › Hüda-Par'dan Fransa'daki Karikatür Dergisi Baskını Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?