İabb 46. Olağan Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İabb 46. Olağan Meclis Toplantısı

İabb 46. Olağan Meclis Toplantısı

Merkezi Ankara'da bulunan İç Anadolu Belediyeler Birliği'nin (İABB) 46.Olağan Meclis Toplantısı Çankaya Belediye Başkanı ve aynı zamanda İABB Birlik Başkanı Bülent Tanık başkanlığında Ankara Neva Palas Oteli Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

25.04.2013 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Ankara'da bulunan İç Anadolu Belediyeler Birliği'nin (İABB) 46. Olağan Meclis Toplantısı Çankaya Belediye Başkanı ve aynı zamanda İABB Birlik Başkanı Bülent Tanık başkanlığında Ankara Neva Palas Oteli Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

İç Anadolu'daki belde belediye başkanlarının yoğun katılım gösterdiği toplantıda 2012 yılı faaliyet raporu ile bazı beldelerin birliğe katılım talepleri görüşmelerinin yanı sıra 2013 yılı yatırım planı ve çalışma programı görüşülürken birliğin 2009'da 50 olan üye sayısının 2013 yılı itibariyle 115'e ulaştığı bilgisi verildi.

Birliğin kuvvetlenerek güçlü bir yapıya kavuştuğunu ifade eden İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Bülent Tanık, bu topluluğu kendi ailesi ve akrabası olarak gördüğünü, görev ve unvanlar ne olursa olsun hayat devam ettiği sürece birbirlerinin yüzüne herhangi bir utanç duymadan bakabiliyorlarsa bunun kendisi için en büyük mutluluk olacağını belirtti. Türkiye'de yürürlüğe konmuş olan yerel yönetim mevzuatının birçok belde yöneticisini önümüzdeki seçimden sonra yeniden aday olma şansından uzak tutacak bir konumda olduğunu dile getiren Tanık, "Köy tüzel kişiliklerinin ortadan kaldırılacağı gibi 1000'in

üzerinde belediye kapatılıyor. Bu belediyelerin kapatılması o beldede yaşayan sakinlerin siyasal temsillerinin imkansız hale getirilmesi anlamına geliyor. Belediye Başkanları kendi yörelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için makam ofis gözetmeksizin her yeri çalışma mekanı olarak kullanmaktalar. Yaptığınız işi beğenen olur, beğenmeyen olur ama büyük ölçüde dertlerin toplandığı dert küpü olan insan topluluğudur Belediye Başkanları ve belediye yönetimleri, belediyelerden vazgeçmek halktan vazgeçmektir. Bu nedenle belediyeyi kapatmayı eski bir deyimle kütüphane yakmakla eş tuttuğumu ifade etmek isterim. Belediyesi kapanan beldeler yetim kalacak. Net olarak bunu zaman gösterecek ama halkımız bunun farkına vardığında umarım çok geç olmamış olur. Büyük yerleşmenin egemen olduğu küçüğün edilgin ve sömürge konumunda olduğu bir yerleşme düzeni ve yerleşmeler arası ilişkinin demokratikliğinden söz edemeyiz. Siyasi sistemlerde nüfusu bol seçmeni çok olan yerlerde güçlü ve ekonomik yapılara sahip olan yerleşmelerin sesleri daha etkili oluyor. O nedenle örneğin Türkiye'nin başkenti Ankara'da bile şunu hissediyorsunuz, İstanbul başka bir güç, böylesi bir toplumsal yapının geleceğinin demokratikliğinden kuşku duymak gerekir. Bizim aradığımız şey şudur, küçük de olsa her topluluğun kendi geleceği hakkında söz sahibi olması gerekir" diye konuştu.

Birliğin 46. Olağan Meclis Toplantısı'nda ayrıca Encümen Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na yeni üyeler gizli yapılan oylamayla belirlendi. Encümen Komisyonu'na aday olan 11 üyeden Azmi Kazım Sonkur, Ali Kurnaz, Haşim Dalaslan ve Nihat Hatam seçilirken Plan ve Bütçe Komisyonu'na ise Abdurrahman Çelik, Gazi Şentürk, Mahmut Ayazgün, Osman Abay ve Şenol Soylu seçildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İabb 46. Olağan Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement