İçme Suyu Süre Uzatılmayacak - Son Dakika
Yerel

İçme Suyu Süre Uzatılmayacak

İçme Suyu Süre Uzatılmayacak

Düzce İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri kendilerine gelen kaynak sularının kira sürelerinin uzatılması talebini değerlendirdi.

06.05.2014 13:55

Düzce İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri kendilerine gelen kaynak sularının kira sürelerinin uzatılması talebini değerlendirdi. Konuyla ilgili oluşturulan rapor komisyon Başkanı Selahattin Esen tarafından meclise sunuldu. Raporda Kabalak Su kira uzatımı reddedildi.

Düzce İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri kendilerine gelen kaynak sularının kira sürelerinin uzatılması talebini değerlendirdi. Konuyla ilgili oluşturulan rapor komisyon Başkanı Selahattin Esen tarafından meclise sunuldu. Raporda şu ifadeler yer aldı: "Bolu Valiliği tarafından oluşturulan İçme ve Kullanma Suları İnceleme Komisyonu tarafından yapılan incelemede söz konusu suyun Kabalak İçme Suyu olarak isale edildiği belirtilmektedir. Bolu Valiliği tarafından bahse konu Ihlamurluk mevkiinde bulunan 0,5 lt/sn.'lik su için Kabalak köyüne İçme ve Kullanma Suları Geçici İzin Belgesi verilmiştir. İl Daimi Encümeni'nin kararında söz konusu içme suyunun Kabalak köyü içme suyu fazlası olduğu belirtilmektedir. İl Özel İdaresi arşivinde Kabalak köyüne ait iki adet tahsis bulunmakta olup, ilk tahsis Merkez mahallesinde kullanılmak üzere Kireçhanı mevkiinde, ikinci tahsis Dokuz mahallesinde kullanılmak üzere Gülle mevkiinde bulunmaktadır. Ancak 2 Mayıs 2014 tarihinde İl Özel İdaresi teknik elemanlarınca yapılan ölçümler neticesinde s debilerinin en yüksek olduğu dönem itibari ile Kireçanı mevkiinde 0,8 lt/sn, Gülle mevkiinde 0,3 lt/sn olarak ölçülmüştür. Ölçülen bu debilerin asgari mevsim şartları dikkate alındığında daha da düşeceği göz önünde bulundurulmalı ve köyün mevcut kullandığı tahsisli suyun debisi asgari olmayan dönemdeki ölçümlere göre toplam 1,1lt/sn'dir. Köyün su ihtiyacı hesaplandığında güncel su ihtiyacı 1,581 lt/sn olup, 30 yıl sonraki toplam su ihtiyacı ise 2,004 lt/sn olarak hesaplanmıştır. Kabalak köyü içme suyu isale hattında muhtelif zamanlarda İl Özel İdaresi personelince defaatle yerinde inceleme yapılmıştır. Yapılan incelemelerde yağışlı havalarda içme suyuna yüzey suları karıştığından bulanıklık oluştuğu ve köy halkının içme suyu ihtiyacını fabrikadan artan su ile köy meydanındaki çeşmeden sağladığı, yaz aylarında ise zaman zaman köy çeşmesine gelen bu suyun tamamen kesildiği belirtilmektedir. Köy tahsisi bulunan içme sularının köyün ihtiyacını karşılamaması, köy halkının içme suyu ihtiyacını fabrikadan artan su ile sağlaması ve bu suyun yaz aylarında tamamen kesilmesi, köy içme suyunun yağışlı havalarda bulanık akması, nedeniyle özel firmaya ait içmesuyu kira süresinin uzatılması komisyonumuzca uygun görülmemiştir"

Rapor meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İçme Suyu Süre Uzatılmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement