Iğdır'da Engelli Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Engelli Günü Etkinlikleri

Iğdır\'da Engelli Günü Etkinlikleri

Iğdır'da, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' çeşitli etkinlikler ile kutlandı.
Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programı kapsamında; Doğubayazıt Caddesi Dörtyol...

03.12.2013 14:56

Iğdır'da, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programı kapsamında; Doğubayazıt Caddesi Dörtyol mevkiinden Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarı'na kadar "Engelsiz Bir Iğdır İçin El Ele" yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe; Iğdır İl Emniyet Müdürü İbrahim Kadağ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özgür Turhan, kurum amirleri ile Iğdır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliğinde görevli polisler, engellilere ve engelli aileleri katıldı. Yürüyüşün sonunda; Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na, Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Dernek Başkanı Garip Samançi çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devam eden program kapsamında engelliler tarafından yapılan el işlerinin sergilendiği sergini açılışı Iğdır Valisi Ahmet Pek tarafından yapıldı.

Vali Ahmet Pek, burada yaptığı açıklamada, engellilerin toplumda her zaman özel bir yere sahip olduklarını, her zaman her konuda kendilerine öncülük tanımaya çalıştıklarını belirtti. Vali Pek, "Bu insanlar bizim insanımız dolayısıyla onlara sahip çıkmak da bizim hakkımız. Bugün bizim için gerçekten özel bir gün oldu. Biz zaten sürekli olarak engellilerimizle bir araya gelmeye çalışıp sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince engelli kardeşlerimizi de hayatın içinde tutup, onların mutlu olmalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Garip Samançiği ise, her yıl geleneksel hale getirdikleri Engelsiz Bir Iğdır İçin El Ele" yürüyüşünü Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün desteği bir kez deha gerçekleştirdiklerini söyledi. Buradaki amaçlarının engellilerinin sesini topluma duyurmak, engelli sorunlarını duyarlılığını artırmak olduğunu ifade eden Samançiği, "Bu amaçla engelli arkadaşlarımızın yaptığı el süsü eşyaların sergilendiği sergiyi açtık. Program kapsamında ilimizde hayırsever vatandaşların aldıkları 20 tekerlekli sandalye engelli arkadaşlarımıza dağıtılacak. ve bu güne özgü olarak kulüp olarak yapılan spor müsabakalarında dereceye giren arkadaşlarımızın ödül ve madalyaları verilecektir" dedi.

İnsanların bu konuda empati yapması gerektiğini ifade eden Samançiği, "Şunu düşünmeleri lazım ki her insan bir engelli adayıdır. Burada engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için yapacakları her şeyin sadece engelliler için olmadığını, ilerde kendileri ve yakınlarında engelli olma ihtimaline karşı kendilerine olacağını bilmeleridir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program; 'Engelsiz Yaşam İçin Spor Müsabakaları'nda derece giren sporcuların ödüllerinin verilmesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından alının 20 tekerlekli sandalye hak sahipli engellilere verilmesi son buldu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Engelli Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement