İhracata İlk Adım Programı - Son Dakika
Yerel

İhracata İlk Adım Programı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) arasında ihracatın artırılması amacıyla "İhracata İlk Adım Programı" protokolünün imzalandığı bildirildi.

02.01.2012 18:20

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) arasında ihracatın artırılması amacıyla "İhracata İlk Adım Programı" protokolünün imzalandığı bildirildi.

UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, gazetecilere yaptığı açıklamada, imzaladıkları program ile daha önce hiç ihracat yapmamış ya da düzenli ihracat yapmayan firmaların uluslararası pazarlara açılmasına destek olunacağını kaydetti.

İTO'da yaptıkları protokol imza töreniyle birlikte odalarının programa 2012 yılında dahil olduğunu kaydeden Kuvvet şöyle konuştu:

"Program, bugüne kadar çeşitli engeller veya yetersizlikler nedeniyle hiç ihracat yapamamış ya da düzensiz olarak yapmış firmaları teşvik ederek onları düzenli ihracat yapar hale getirmek, bu firmalarda ihracat planlaması ve pazarlaması bilincini geliştirmek, diğer bir deyişle onların dış pazarlara açılmasını sağlamayı amaçlamakta. Program ile kentimizin ihracat potansiyelini arttırmayı hedefliyoruz. Ağırlıklı olarak KOBİ'lerin yer aldığı ilimizde daha büyük ölçekli firmalara sahip olmanın kuralı, ihracat yaparak uluslararası piyasalarda güç olabilmekten geçiyor. Bu pazarların kuralları ise sürekli değişiyor. Bizler de bu değişime ne kadar hızlı ayak uydurursak, ihracat piyasalarında o kadar başarılı olma şansına sahip olabiliriz. İstanbul Ticaret Odası tarafından hazırlanan "İhracata İlk Adım Programı" ile başarı hikayeleri ortaya çıkartılmış. İşbirliğimiz ile bizde ilimizde ihracatta başarı hikayeleri yazmak istiyoruz."

- UŞAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İhracata İlk Adım Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement