İki Merkez Omü'ye Teslim - Son Dakika
Yerel

İki Merkez Omü'ye Teslim

İki Merkez Omü\'ye Teslim

Ondokuz mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Gelişimsel Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin OMÜ’ye teslim edilmesine ilişkin tören düzenlendi.

10.03.2014 10:35

Ondokuz mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Gelişimsel Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin OMÜ'ye teslim edilmesine ilişkin tören düzenlendi.

OMÜ Altınkum Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen teslim törenine Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Altınkum Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Nafiz Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışı Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencisi Turgut Tekin tarafından okunan, "Hoş geldiniz" adlı şiirle başladı. Turgut Tekin'in okuduğu şiir dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Açılış konuşmasını yapan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lütfi İncesu, "Üniversitenin özel eğitim merkezi ihtiyacı vardı. Biz de üniversitenin destekleriyle bu eğitim merkezini daha büyük bir alana taşıdık. Binanın yapımında birçok insanın emeği geçti. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Altınkum Özel Eğitim Merkezi'nin faaliyetlerinden ve verdiği hizmetlerden bahseden Altınkum Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Nafiz Kaya, "2002 yılında sosyal ve kültürel hizmetler vermeyi planlayarak kurduğumuz derneğimiz bu okulun ihtiyaç olduğunu fark ederek harekete geçmiş ve bu güzel sonuca ulaşılmıştır" diye konuştu.

"BU TİP MERKEZLER ENGELLİLERİN TOPLUMA ENTEGRE OLMASINA YARDIMCI OLMAKTADIR"

Engelli olmanın kolay olmadığını belirten Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli ise, "Engelli olmak ve bir engelli olarak yaşamak zor iş. Bir engelli velisi olmak ise ondan daha da zor. Tabi kimse isteyerek engelli olmaz. Her sağlıklı insan aynı zamanda engelli adayıdır. Bu tip merkezler engellilerin topluma entegre olmasına yardımcı olmaktadır. Engelliyi eğitmek yetmiyor. Bu kurum engelli öğrencilerin yanı sıra engelli velilerin de eğitilmesi hususunda çalışıyor. Bu yapıya katkıda bulunan herkesi kutluyor, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"HERKES EL ELE VERDİ VE İMECE USULÜYLE BU OKUL AÇILDI"

Herkesin birlik içinde hareket ederek okulun açılmasına destek verdiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Kamu, sivil, iş adamları kısacası herkes el ele verdi ve imece usulüyle bu okul açıldı. Nafiz Kaya'nın ve hocamız Lütfi İncesu'nun inatçı ve ısrarcı kişilikleri olmasaydı bu okul açılamazdı. Bu anlamda ikisine de çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından protokol imza törenine geçildi.

Törenin sonunda başta Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan olmak üzere binanın yapımında katkıda bulunan davetlilere plaket takdim edildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İki Merkez Omü'ye Teslim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement