Ipard-2 Birinci Çağrı Dönemi Başvuruları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Ipard-2 Birinci Çağrı Dönemi Başvuruları Tamamlandı

Ipard-2 Birinci Çağrı Dönemi Başvuruları Tamamlandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD-2 birinci çağrı dönemi başvurularının tamamlandığını duyurdu.

26.05.2016 17:00

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD-2 birinci çağrı dönemi başvurularının tamamlandığını duyurdu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, IPARD-2 programının ilk çağrı döneminin '302-Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirme' tedbirine ait başvuruların alınmasıyla sona erdiğini belirtti. Muş İl Koordinatörlüğüne bu tedbir kapsamında 21 kadın girişimcinin de yer aldığı 65 projenin teslim edildiğini ifade eden Turan, "Bu tedbire ait il koordinatörlüğüne sunulan projelerin toplam yatırım tutarı 40 milyon TL, toplam hibe talebi ise 26 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Sunulan 65 projenin; 43'ü arıcılık, 2'si bal paketleme, 2'si kovan üretimi, 4'ü el sanatları ve katma değerli ürünler, 12'si konaklama tesisi ve restoran işletmesi, biri makine parkı ve biri yenilenebilir enerji sektörlerinde gerçekleşmiştir. '103 - Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar' tedbirine ait il koordinatörlüğümüze herhangi bir başvuru yapılmamıştır. '101 - Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar' tedbiri de dahil edildiğinde IPARD-2 programının ilk çağrı döneminde il koordinatörlüğümüze toplamda 116 proje sunulmuş olup, toplam yatırım tutarı 178 milyon TL ve toplam hibe talebi ise 120 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Başvuru evraklarının eksikliklerinin tamamlanmasının ardından il koordinatörlükleri projeleri merkeze gönderiyor. Merkezin 42 ilden gelen tüm projeleri sıralama kriterleri ve iş planı puanlamasını esas alarak yapacağı değerlendirme sonrasında bütçe çerçevesinde nispeten yüksek puan alan proje sahipleriyle sözleşme imzalanıyor. Daha sonra kabul edilmiş proje içeriği ve kurum mevzuatı doğrultusunda faydalanıcılar projelerini gerçekleştirmeye koyuluyorlar. Hibe desteği ise ancak faaliyetin tamamlanmasının ardından faydalanıcıların hesabına aktarılıyor. Tüm projelerin değerlendirilmesi tamamlandıktan sonra seçilen projeler açıklanacak" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ipard-2 Birinci Çağrı Dönemi Başvuruları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement